John Smit, Peter van Zielst, John Robijn, Niels de Jong, Arjan Weststrate, Marc Markwat, Leon de Berg, Barry Breur, Cornelis Bakker, Ludwig Robijn (46 Eric Graafland), Melvin Kaslander (46 Arnoud van Dijk) (70 Niels Droger).

Barry Breur, Cornelis Bakker.

Kaarten:
John Robijn (2x), Niels Droger.

Verslag:
Tegen Piershil voetballen is inmiddels een echte kraker geworden. Al jaren zijn de ploegen aan elkaar gewaagt. Zo ook deze middag. Al na vijf minuten wist Barry Breur na terugleggen van Ludwig Robijn de 0-1 te scoren. In de eerste helft weet DES niet goed in het spel te komen en laat zich dan ook vaak terugdringen op eigen helft. Piershil kan twee keer gevaarlijk worden, maar keeper John Smit weet de inzetten van Karel Snijder goed te stoppen. Ook DES is gevaarlijk via de snelle mensen voorin. Maar met name Melvin Kaslander heeft geen geluk met de afronding. In blessuretijd van de eerste helft toch de 1-1. Een voorzet waarbij Smit en Van Zielst tegen elkaar springen en Karel Snijders eenvoudig het doel kan vinden.
In de tweede helft begint DES anders. De eerste twintig minuten weet DES mooie aanvallen op de mat te leggen. Barry Breur en Eric Graafland weten echter het doel niet te vinden. Als vervolgens John Robijn in de ogen van de scheidsrechter zijn tweede gele kaart verdiend neemt Piershil het heft weer in handen. DES weet echter via messcherpe counters het meeste gevaar te stichten. Na een pasje van Arjan Weststrate scoort Cornelis Bakker de bevrijdende 1-2. Ook Graafland was nog dicht bij een treffer toen hij alleen voor de keeper verscheen. Eindelijk lijkt DES de eerste overwinning te kunnen noteren door keihard voor elkaar en voor de punten te knokken. Echter in de slotseconde is het de altijd gevaarlijke Karel Snijders, die in de zestien niet meer bij de bal kan en gaat liggen. Eerst fluit de scheidsrechter niet, vervolgens denkt iedereen dat Snijders een kaart krijgt voor een swalbe en vervolgens gaat de bal op de stip. Onbegrip en woede over zoveel onrecht, maar het is Snijders zelf die het buitenkansje verzilvert en zo de uitslag verdiend op 2-2 bepaald. Toch had er meer ingezeten deze middag.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!