Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

25 mln euro extra voor startende bedrijven

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Staatssecretaris Van Gennip van Economische Zaken wil dat er 25 miljoen euro extra uitgetrokken wordt om het aantal innovatieve startende bedrijven het verhogen. Dat heeft de staatssecretaris woensdag 1 oktober  gezegd tijdens een bijeenkomst over kenniseconomie en innovatie van MKB-Nederland in Den Haag.

De staatssecretaris  komt begin volgend jaar met een uitgebreid plan hiervoor, TechnoPartner, dat de volgende actiepunten bevat: "Het stimuleren van netwerkvorming en het opzetten van een informatieloket voor technostarters; de uitvoering van een businessplan wedstrijd; het aanpassen van de huidige technostartersregeling om de kwaliteit van incubators te verbeteren; en ook het bieden van financiering in de vroege opstartfase van een bedrijf", aldus Karien van Gennip. Het geld moet volgens de staatssecretaris komen uit de185 miljoen euro die het kabinet tijdelijk "geparkeerd" heeft bij het Innovatieplatform.

Volgens de staatssecretaris kan het aantal startende bedrijven - dat in Nederland jaarlijks zo'n 1100 bedraagt - omhoog als studenten en jonge onderzoekers meer gestimuleerd worden om een bedrijf te beginnen: In de VS bijvoorbeeld wil 20 procent van de studenten een eigen bedrijf beginnen. De 9 procent van de Nederlandse studenten die dat willen, steekt daar schril bij af. En dat terwijl innovatieve starters zo belangrijk zijn voor onze economie. Zij zorgen voor spin-offs. In Nederland blijven we op dat vlak 30 tot 40 procent achter bij het internationale gemiddelde. Bovendien zorgen innovatieve starters met elkaar jaarlijks voor een groei van de arbeidsproductiviteit van 0,4 tot 0,5 procentpunt, eenderde van de totale groei. Daarmee zorgen zij dus ook voor nieuwe banen. En voor de ontwikkeling van nieuwe hoogwaardige technologieën en - uiteindelijk - voor economische groei, aldus staatssecretaris Van Gennip.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina