Nu op de radio: De late avond

Borden ontvreemd in recreatiegebieden

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Natuur- en recreatieschappen in Zuid-Holland maken melding van het voortdurend geconfronteerd worden met diefstal van verkeersborden. Dit heeft al voor duizenden euro’s schade berokkend, maar betekent ook dat aanduidingen van bijvoorbeeld fietspaden en parkeerterreinen regelmatig ontbreken.


In de verschillende natuur- en recreatiegebieden van Zuid-Holland worden met regelmaat verkeersborden gestolen of vernield. Dit leidt tot aanzienlijke schadeposten die kunnen oplopen tot in de duizenden euro’s.

Borden worden veelal gestolen uit baldadigheid of omdat men het niet eens is met de beperking. Maar ook grootschalige bedrijfsmatige ontvreemding van borden uit winstbejag komt voor. Enige tijd geleden hebben de handhavers van G.Z-H een aantal personen op heterdaad betrapt met een kofferbak vol met verkeersborden.

Het ontbreken van bebording kan vervelende en soms zelfs gevaarlijke situaties opleveren voor de gebruikers van een gebied. Het is dan ook van belang dat bebording overal duidelijk aanwezig is en dat bij vandalisme of diefstal melding wordt gemaakt, zodat de handhavers hierop actie kunnen ondernemen.

De handhavers van G.Z-H houden toezicht op de gebieden. Zij signaleren, registreren, handhaven de groene wetten en stemmen de activiteiten af met andere handhavende instanties. Bij overtredingen treden zij op als handhaver. Bij het niet naleven van de regels krijgt men een waarschuwing en zonodig een proces-verbaal. Als het noodzakelijk is, worden overtreders gearresteerd. De handhavers van G.Z-H zijn herkenbaar aan de groene uniformen met G.Z-H logo en de G.Z-H terreinwagens.

Ook bezoekers van de gebieden kunnen door het direct doorgeven van onregelmatigheden, een grote bijdrage leveren aan het verminderen van het probleem van diefstal en vandalisme. De aanwezigen in de gebieden wordt daarom gevraagd indien dubieuze praktijken worden geconstateerd dit onmiddellijk te melden bij G.Z-H, tel. 010-2981010 of bij de politie.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina