Nu op de radio: Archipel bij nacht

Vrijwilligersmedailles voor KNRM

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Afgelopen woensdag 8 februari 2006 vond er ’s avonds een bijeenkomst plaats, waarbij de bemanning van de drie reddingboten op ons voormalige eiland aanwezig waren, alsmede een vertegenwoordiging van het hoofdkantoor van de KNRM in IJmuiden en de gehele plaatselijke commissie. Voor twee opstappers was het namelijk al meer dan tien jaar geleden dat zij hun vrijwilligerswerk bij de reddingsmaatschappij begonnen.

Dat heeft wel ingehouden dat zij al die tijd dag en nacht, 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar zich gereed houden om uit te rukken, als er op hen een beroep wordt gedaan. Ook de werkgevers van de opstappers werken daaraan mee, door ze de gelegenheid te geven onmiddellijk met hun werk te stoppen en zich naar de boot te spoeden, als de pieper gaat. Dat is dan ook de reden dat zij na zo’n periode een vrijwilligersmedaille ontvangen, alsmede een oorkonde. Die eer viel deze week te beurt aan Arnold Keijzer en Hans van Driel, beiden van het Stellendamse station.

De voorzitter van de plaatselijke commissie, de heer C. Sinke, spelde de medailles op en reikte de oorkondes uit. Hij sprak zijn grote waardering uit voor de inzet van de vrijwilligers en voor hun soms levensreddende werk. Hij feliciteerde de betrokkenen met hun onderscheiding en sprak de hoop uit dat zij nog jarenlang, met hun collega’s van de Prinses Margriet, de Willemtje en de Griend mogen doorgaan.

Ook de directeur van de reddingsmaatschappij, de heer S. Wiebenga, sloot zich van harte bij deze waarderende woorden aan. De vrijwilligers van de plaatselijke stations zijn onmisbaar voor het functioneren van de maatschappij. Al vanaf de oprichting in 1824 zijn zij het, die het werk moeten uitvoeren, wel met ondersteuning van het apparaat van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij vanuit het hoofdkantoor in IJmuiden. De maatschappij stelt graag het beste materiaal ter beschikking, zorgt ervoor dat er vanuit het hoofdkantoor op alle mogelijke manier ondersteuning wordt gegeven, maar de jongens moeten er bij nacht en ontij opuit, in wat voor weersomstandigheden dan ook.

De heer Wiebenga had tevens een nieuwtje deze avond, vooral van belang voor de jongens uit Ouddorp. Daar komt binnen enkele maanden een nieuwe reddingboot, die op dit moment in aanbouw is. In de eerste helft van mei staat de doop en de overdracht gepland. Alleen de naam was tot op dit moment nog een vraagteken. De heer Wiebenga kon meedelen dat de schenker van deze boot, het Dorus Rijkersfonds, de naam heeft vastgesteld en dat wordt “Griend”, de oude vertrouwde naam, die al aan twee vroegere boten van dit station werd gegeven. De eerste Griend kwam in 1972, de tweede Griend in 1983 en nu komt de derde. Dat wordt een boot van het type Atlantic 75. Dit nieuws werd door de aanwezigen met grote instemming ontvangen.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina