Nu op de radio: Archipel bij nacht

Gemeente Goedereede stelt handhavingsprotocol vast

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester hebben, elk voor wat betreft hun eigen bevoegdheid, op 27 juni 2006 besloten om een 'Handhavingsprotocol Horeca District De Eilanden' voor de gemeente Goedereede vast te stellen. Met dit handhavingsprotocol heeft de gemeente Goedereede besloten om binnen de horeca intensiever te gaan controleren. Deze controle zal zich ook richten op de in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) vastgestelde sluitingstijd. In deze APV is de sluitingstijd vastgesteld op 02.00 uur.

Indien door de politie een overtreding van de thans geldende sluitingstijd wordt geconstateerd zal daarvoor een proces-verbaal worden opgemaakt. Daarnaast zal de gemeente Goedereede de exploitant aanschrijven dat er geconstateerd is dat de geldende sluitingstijd is overtreden en dat toekomstige overtredingen behandeld zullen worden conform dit protocol. Bij een volgende overtreding zal deze exploitant nog indringender gewezen worden op het feit dat hij stelselmatig de sluitingstijd overtreedt en dat bij een volgende overtreding een dwangsom van € 500,- wordt verbeurd. Indien deze exploitant zich viermaal niet aan de sluitingstijd houdt zal hij viermaal een dwangsom van € 500,- verbeuren. Indien de exploitant dan nogmaals de dan geldende sluitingstijd overtreedt zal de burgemeester besluiten om de horeca-gelegenheid voor een periode van minimaal een weekend tot maximaal drie maanden te sluiten.

Op de exploitatie van horecabedrijven is tal van regelgeving van toepassing die onder meer de belangen ten behoeve van de openbare orde of het woon- en leefklimaat beogen te beschermen. Om die reden moeten die regels in beginsel gehandhaafd worden door het bevoegd gezag, dat met de uitvoering of toezicht van die regels belast is. De politie is belast met strafrechtelijke handhaving, de gemeenten met bestuursrechtelijke handhaving. Maar ook andere instanties, zoals de Voedsel- en Warenautoriteit, de Vreemdelingendienst etcetera hebben wettelijke bevoegdheden toebedeeld gekregen. De handhavingsinstrumenten dienen goed op elkaar te zijn afgestemd, om zodoende een voortvarend, adequaat en transparant handhavingsbeleid te kunnen voeren. Voor de politie en de gemeenten waren er onvoldoende instrumenten voor handen om de belangen ten behoeve van de openbare orde of het woon- en leefklimaat te beschermen. Ook was het noodzakelijk dat binnen het District 11, de gemeenten op Voorne en Putten en Goeree-Overflakkee, van de Regio-politie Rotterdam-Rijnmond er afspraken kwamen om op een eenduidige wijze mogelijkheden te krijgen om de eerder genoemde belangen eenduidig te beschermen. Om deze reden is in het reguliere overleg tussen de burgemeesters van de eerder genoemde gemeenten op 21 juni 2006 een handhavingsprotocol vastgesteld wat de politie en de gemeenten meer mogelijkheden geeft om handhavend op te treden.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina