Marechaussee spoort bommelders op

U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Amsterdam - De Koninklijke Marechaussee Schiphol heeft drie minderjarige jongens opgespoord die diverse anonieme bommeldingen hebben gedaan.

De verdachten, in de leeftijd van 13, 14 en 15 jaar, pleegden medio augustus tientallen telefoontjes met mobiele toestellen naar het alarmnummer 112.

Ze gaven in deze telefoontjes aan dat er ergens op Schiphol een bom verstopt zou zijn. De marechaussee besloot destijds diverse malen enkele gedeelten van de luchthaven af te zetten, waardoor diverse processen op de luchthaven vertraging opliepen.

Onderzoek door de Algemene Recherche van de Koninklijke Marechaussee Schiphol, waarbij onder andere gebruik is gemaakt van telefoontaps, leidde tot de aanhouding van het drietal. De jongens, afkomstig uit Chaam en het Belgische Baarle-Hertog, zijn inmiddels verhoord. Ze gaven aan dat de bommelding als grap was bedoeld en dat ze niet hadden bedacht wat deze telefoontjes teweeg zouden brengen. Mogelijk zullen zij binnenkort voor de kinderrechter moeten verschijnen.

We zien dat je waarschijnlijk software gebruikt die onze reclamebanners ontregelt. Dat vinden we jammer, de enige inkomsten die FlakkeeNieuws heeft zijn namelijk de inkomsten van reclame. Hiervan betalen we o.a. de kosten van de server waarop deze website staat en waardoor je dus het nieuws kan lezen wat je nu wilt lezen. Help ons door FlakkeeNieuws.nl te whitelisten in je adblocker en dus een uitzondering te maken voor deze website. Hartelijk dank!

Terug naar homepagina