U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Bezoek het circus in Oude-Tonge

Het Staatscircus van Moskou-Holiday presenteert op 14 en 15 augustus 2007 een internationaal en, volgens traditie, klassiek circusprogramma in Oude-Tonge. Het motto 'Circus, zoals circus hoort te zijn' staat garant voor een feest voor jong en oud, waaraan een groot aantal topartiesten uit de Russische Federatie, Oekraïne, Tsjechië, Polen, Azerbeidzjan, Frankrijk, Roemenië, Duitsland en Nederland meewerkt. Dit spectaculaire programma is als vanouds samengesteld door artistiek directeur Hans Martens. Het programma wordt gepresenteerd in een kleurrijke circustent die plaats biedt aan circa 1200 bezoekers.

Het programma is als volgt:
Het programma wordt gepresenteerd door spreekstalmeester Natacha Lijfering.
De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het circusorkest dat onder leiding staat van de Poolse orkestleider Grzegorz Kaminieczki.

Dennis & Vladimir Stoliarov, onze Russische ‘huisclowns’, geven een demonstratie van hun artistieke, acrobatische en muzikale kunnen en weten met hun dolle fratsen het publiek te betrekken bij hun komische spel.

De uit Frankrijk en Rusland afkomstige tranformateurs Loic & Dolana presenteren een wervelende, opzienbarende show waarin met ongekende snelheid van kleding wordt gewisseld.

Huiveringwekkend is het optreden van The Marc Brothers uit Duitsland. Balancerend op het Rad des Doods tonen zij adembenemende sprongen en ‘loops’.
 
David Kludski, meester in de paardendressuur, werkt op veler verzoek weer aan het programma mee. Gezeten op zijn prachtige schimmel demonstreert deze Tsjech de kunst van het hogeschoolrijden.

Schitterende Bengaalse tijgers worden gepresenteerd door onze Nederlandse (huis)dompteur Job Lijfering. Job werkt als een van de weinige dompteurs volgens de ‘zachte’ dressuurmethode, die gebaseerd is op geduld, wederzijds respect en vertrouwen.

Spectaculair is het optreden van de uit Duitsland afkomstige groep Alex Ramien & Co met hun Globe of Speed. Drie motorrijders die op hun razende motoren met enorme snelheid in een grote metalen kogel ronddraaien.

Opzienbarend en elegant is het optreden van de mooie Nederlandse artieste Jennifer met haar hoelahoep-act. Deze uit de jaren vijftig stammende rage heeft zij tot ware kunst weten te verheffen.

Ronduit komisch is de spring-act van The Lunatricks, een groep die uit verschillende nationaliteiten bestaat. Op bok en trampoline tonen zij hun atletische vaardigheden.

Natacha wist met veel geduld maar liefst tien katten te dresseren. Deze eigenzinnige en daarom nauwelijks af te richten huisdiertjes treden op als onder meer jongleur, koorddanser en antipodist.

Piste wederom vrij voor David Kludski. Ditmaal brengt hij een opzienbarende vrijheidsdressuur met zes prachtige paarden. Daarna zal Kludski nogmaals de piste betreden om de vooral door de jeugdige bezoekers gewaardeerde act Groot & Klein te brengen.

Het optreden van de Roemeense Carmen Murariu aan de ring-trapeze is van een gracieuze schoonheid. Het ogenschijnlijk gemak waarmee zij hoog boven de piste haar indrukwekkende acrobatische kunsten toont, is typerend voor deze rasartieste.   

De uit de Oekraïne en Duitsland afkomstige Troupe Los Nablos brengt een wervelende show op de trampoline. De groep voert een aantal voortreffelijke acrobatische disciplines uit, waarbij salto’s, schroeven en sprongen elkaar in een hoog tempo afwisselen.

De sierlijke, maar gewaagde act van de Azerbeidzjaanse trapezeartieste Irada Stoliarova is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt in het programma. In de nok van het circus, balancerend op de trapeze, vertoont zij haar bewonderenswaardige kunsten.

Voorstellingen
De Circustent staat opgebouwd aan de Mercuriuslaan in Oude-Tonge. Er worden drie voorstellingen gegeven; dinsdag 14 augustus om 16:30 en 20:00 uur en woensdag 15 augustus om 16:30 uur. De kassa is geopend vanaf 11:00 uur. Voor prijzen, groepskortingen en andere informatie kunt u contact opnemen met de kassa via het telefoonnummer 06-15501390.

Meer nieuws van Goeree-Overflakkee:

Politie redt hond uit hete afgesloten auto

De politie heeft zondag 21 april 2019 in Ouddorp een ruit in geslagen van een auto om zo een hond te bevrijden. De hete afgesloten auto stond in de volle zon. Volgens de politie dacht de...

Paasshow en consumentenbeurs in Middelharnis

Traditiegetrouw pakken Automotions Knöps en Tieleman Keukens ook dit jaar in de moderne showrooms uit met een sprankelende keuken- en autoshow in combinatie met een sfeervolle...

Genieten van tulpen op Goeree-Overflakkee

De bloeiperiode van tulpen op Goeree-Overflakkee is in volle gang en dat trekt veel bekijks. Veel mensen blijven keurig op afstand, echter gebeurt het ook dat mensen in het veld lopen of...

Auto op andere auto na botsing

Sommelsdijk - De laagstaande zon verblindde zaterdagmiddag 13 april 2019 een automobilist dusdanig dat hij een auto over het hoofd zag, aldus de politie. De bestuurder kon een botsing niet...

Motorrijder overleden bij ongeval Oude-Tonge

Op de Oudelandsedijk nabij Oude-Tonge heeft vrijdagmiddag 12 april 2019 een ongeval plaatsgevonden tussen een motor en een personenauto. De 73-jarige motorrijder uit Oosterland is hierbij...

Expeditie Haringvliet 2019 gaat door met andere vaardienst

Vanaf zaterdag 1 juni 2019 is er weer een vaarverbinding over het Haringvliet. In de maanden juni en september 2019 varen de pontjes (Linquenda II en de Hoeksche Vaart) op het Haringvliet...

Onkruidbestrijding op verharding weer van start

Nu de buitentemperatuur stijgt en alles langzaam groen kleurt, schiet ook het onkruid weer uit de grond. De gemeente Goeree-Overflakkee start in week 2 van april 2019 met de bestrijding van...

Twee doden bij ongeval N57 Ouddorpse Haven

Op de N57 nabij de Ouddorpse haven heeft donderdagmiddag 4 april 2019 een dodelijk ongeval plaatsgevonden. Een vrachtwagen en een personenauto zijn omstreeks 17:10 uur op elkaar gebotst. De...

Geen betaald parkeren meer op Brouwersdam en Grevelingendam

Al jaren is het tussen 1 april en 31 oktober betaald parkeren op de Grevelingendam en Brouwersdam. Er is goed nieuws voor recreanten. Het betaald parkeren is vervallen. Vanaf 1 april 2019...

Scooterrijder gewond na botsing met slagboom

Vrijdagmiddag 29 maart 2019 is een scooterrijder gewond geraakt nabij de Haringvlietsluizen. De scooterrijder reed door nog onbekende oorzaak tegen een slagboom...