U bekijkt nu een bericht uit het archief van FlakkeeNieuws van 2007 en ouder.

Bezoek het circus in Oude-Tonge

Het Staatscircus van Moskou-Holiday presenteert op 14 en 15 augustus 2007 een internationaal en, volgens traditie, klassiek circusprogramma in Oude-Tonge. Het motto 'Circus, zoals circus hoort te zijn' staat garant voor een feest voor jong en oud, waaraan een groot aantal topartiesten uit de Russische Federatie, Oekraïne, Tsjechië, Polen, Azerbeidzjan, Frankrijk, Roemenië, Duitsland en Nederland meewerkt. Dit spectaculaire programma is als vanouds samengesteld door artistiek directeur Hans Martens. Het programma wordt gepresenteerd in een kleurrijke circustent die plaats biedt aan circa 1200 bezoekers.

Het programma is als volgt:
Het programma wordt gepresenteerd door spreekstalmeester Natacha Lijfering.
De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het circusorkest dat onder leiding staat van de Poolse orkestleider Grzegorz Kaminieczki.

Dennis & Vladimir Stoliarov, onze Russische ‘huisclowns’, geven een demonstratie van hun artistieke, acrobatische en muzikale kunnen en weten met hun dolle fratsen het publiek te betrekken bij hun komische spel.

De uit Frankrijk en Rusland afkomstige tranformateurs Loic & Dolana presenteren een wervelende, opzienbarende show waarin met ongekende snelheid van kleding wordt gewisseld.

Huiveringwekkend is het optreden van The Marc Brothers uit Duitsland. Balancerend op het Rad des Doods tonen zij adembenemende sprongen en ‘loops’.
 
David Kludski, meester in de paardendressuur, werkt op veler verzoek weer aan het programma mee. Gezeten op zijn prachtige schimmel demonstreert deze Tsjech de kunst van het hogeschoolrijden.

Schitterende Bengaalse tijgers worden gepresenteerd door onze Nederlandse (huis)dompteur Job Lijfering. Job werkt als een van de weinige dompteurs volgens de ‘zachte’ dressuurmethode, die gebaseerd is op geduld, wederzijds respect en vertrouwen.

Spectaculair is het optreden van de uit Duitsland afkomstige groep Alex Ramien & Co met hun Globe of Speed. Drie motorrijders die op hun razende motoren met enorme snelheid in een grote metalen kogel ronddraaien.

Opzienbarend en elegant is het optreden van de mooie Nederlandse artieste Jennifer met haar hoelahoep-act. Deze uit de jaren vijftig stammende rage heeft zij tot ware kunst weten te verheffen.

Ronduit komisch is de spring-act van The Lunatricks, een groep die uit verschillende nationaliteiten bestaat. Op bok en trampoline tonen zij hun atletische vaardigheden.

Natacha wist met veel geduld maar liefst tien katten te dresseren. Deze eigenzinnige en daarom nauwelijks af te richten huisdiertjes treden op als onder meer jongleur, koorddanser en antipodist.

Piste wederom vrij voor David Kludski. Ditmaal brengt hij een opzienbarende vrijheidsdressuur met zes prachtige paarden. Daarna zal Kludski nogmaals de piste betreden om de vooral door de jeugdige bezoekers gewaardeerde act Groot & Klein te brengen.

Het optreden van de Roemeense Carmen Murariu aan de ring-trapeze is van een gracieuze schoonheid. Het ogenschijnlijk gemak waarmee zij hoog boven de piste haar indrukwekkende acrobatische kunsten toont, is typerend voor deze rasartieste.   

De uit de Oekraïne en Duitsland afkomstige Troupe Los Nablos brengt een wervelende show op de trampoline. De groep voert een aantal voortreffelijke acrobatische disciplines uit, waarbij salto’s, schroeven en sprongen elkaar in een hoog tempo afwisselen.

De sierlijke, maar gewaagde act van de Azerbeidzjaanse trapezeartieste Irada Stoliarova is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt in het programma. In de nok van het circus, balancerend op de trapeze, vertoont zij haar bewonderenswaardige kunsten.

Voorstellingen
De Circustent staat opgebouwd aan de Mercuriuslaan in Oude-Tonge. Er worden drie voorstellingen gegeven; dinsdag 14 augustus om 16:30 en 20:00 uur en woensdag 15 augustus om 16:30 uur. De kassa is geopend vanaf 11:00 uur. Voor prijzen, groepskortingen en andere informatie kunt u contact opnemen met de kassa via het telefoonnummer 06-15501390.

Meer nieuws van Goeree-Overflakkee:

Goed voor Goed en gemeente winnen landelijke prijsvraag

Bijna iedere gemeente heeft wel een milieustraat, kringloopwinkel, ambachtswerkplaats en een Repair Café. Om te experimenteren hoe de samenwerking tussen deze partijen versterkt kan...

50.000 euro bij elkaar gevoetbald voor kinderafdeling ziekenhuis Dirksland

Zaterdagavond 6 juli 2019 ontving het bestuur van Stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland een cheque t.w.v. € 50.000,00 bestemd voor de kinderafdeling. Het bedrag is tijdens een...

Deelnemers van het project De Reiskoffer ontvangen certificaat

Er zijn veel mensen - volwassenen, jeugdigen en kinderen - voor wie het reizen met het Openbaar Vervoer (nog) niet vanzelfsprekend is. De gemeente Goeree-Overflakkee biedt, in samenwerking...

Woningbrand in Stad aan 't Haringvliet

Verschillende brandweereenheden zijn dinsdagavond 9 juli 2019 uitgerukt naar Stad aan 't Haringvliet. Omstanders zagen omstreeks 18:05 uur veel zwarte rook uit een woning komen en...

GHB lab ontmanteld; twee verdachten aangehouden

Een 37-jarige man en een 28-jarige vrouw, allebei afkomstig uit Sommelsdijk zijn dinsdagmorgen 9 juli 2019 vroeg aangehouden in hun woning. In de woning werd GHB...

Krijn Breen uit Goedereede Koninklijk onderscheiden

Op vrijdagavond 5 juli 2019 is de heer Krijn Breen uit Goedereede benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De brandweerman van de blusgroep Goedereede kreeg zijn onderscheiding...

Poula van der Valk-Robijn Koninklijk onderscheiden

Donderdag 4 juli 2019 ontving Poula van der Valk-Robijn een Koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Ada Grootenboer-Dubbelman. De burgemeester reikte de onderscheiding uit in...

Bronsttijd heckrunderen Slikken in volle gang

Grote stofwolken boven de Serengeti van Goeree-Overflakkee. De stierenbronst van de heckrunderen is nu echt aangebroken op de Slikken van Flakkee. Met hun krachtige voorpoten gooien de...

Gebiedsontwikkeling Vrijheidsweg en Duinen van Goeree afgerond

Na een periode van acht maanden zijn de werkzaamheden voor de integrale gebiedsontwikkeling Vrijheidsweg en Duinen van Goeree in Ouddorp afgerond. Dit traject bestond onder andere uit...

Vrouw gewond achtergelaten op Oudelandsedijk Oude-Tonge

Dinsdag 2 juli 2019 is op de Magdalenadijk in Oude-Tonge een vrouw van 18 jaar vermoedelijk aangereden. De jongedame is omstreeks 06:30 uur vanaf haar huis aan de Zuiddijk in Oude-Tonge...