Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

100.000 euro beschikbaar voor leefbaarheid

De gemeente Goedereede en woningbouwvereniging Beter Wonen zoeken het beste idee voor verbetering van de leefbaarheid van uw woonomgeving. Voor het jaar 2011 is € 100.000,- beschikbaar om de woonomgeving te verbeteren. De gemeente en de woningbouwvereniging werken samen om de leefbaarheid van de woonomgeving te verhogen. Ook spannen ze zich samen in om de maatschappelijke betrokkenheid
en de vernieuwingszin van de inwoners te verbeteren.

Een prettige leefomgeving in een veilige buurt willen we allemaal. Wonen houdt niet op bij de voordeur. De leefomgeving heeft invloed op ons woongenot. Initiatieven om inwoners met elkaar in contact te brengen, dragen bij aan het gevoel van saamhorigheid. De sociale samenhang wordt groter en het leefklimaat in de buurt wordt prettiger.

"Buurtbewoners weten het beste wat er in hun buurt speelt. De betrokkenheid van buurtbewoners is onmisbaar voor een prettige leefomgeving in de buurt. Ideeën en initiatieven van buurtbewoners zijn dus waardevol!", aldus wethouder Peter Feller, die sociale zaken in zijn portefeuille heeft.

Inwoners van de gemeente Goedereede kunnen daaraan meewerken. Door samen de handen uit de mouwen te steken zorgen inwoners voor een verbetering van hun woonomgeving. Beter Wonen en de gemeente Goedereede bieden de inwoners daarvoor een kans. Inwoners kunnen een idee aanleveren voor verbetering van de leefbaarheid in uw buurt. Het idee moet bestaan uit een product of dienst. De ideeën moeten wel realistisch en uitvoerbaar zijn.

De gemeente en Beter Wonen werken samen om er voor te zorgen dat de leefbaarheid van de gemeente Goedereede niet achteruit gaat. Zij stelden een gemeenschappelijk fonds in; voor het jaar 2011 is € 100.000,- beschikbaar. Vanuit dit fonds betalen zij de kosten voor verbeteringen van de leefbaarheid in uw woonomgeving.

Voor meer informatie of voor vragen kunt u contact opnemen met Ada Overwater, dit kan per e-mail via aoverwater@goedereede.nl of telefonisch via (0187) 49 77 72.