Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

13.250 euro voor kindertuin bij ziekenhuis

Kiwanis organiseert ieder jaar, aan het begin van het haring seizoen, het Haringevent. Tijdens deze avond wordt het eerste haringvat geveild. Zo ook op donderdagavond 12 juni 2014, de opbrengst ging dit jaar naar de inrichting van een kindertuin bij verloskundig centrum CuraVita in Dirksland. Aan het einde van de avond kon het mooie bedrag van € 13.250,- worden overhandigd.

Kiwanis wil een ieder bedanken die hoofdsponsor was, gouden- of zilveren sponsor was, aanwezig was en een ieder die geboden heeft op de veilingitems. De haring voortreffelijk met 22% vet. De temperatuur geweldig: iedereen wilde wel op het terras zitten. Kiwanis gaat nog hulp bieden aan het eilandelijke ziekenhuis om deze mooie Kindertuin vorm te geven.

De Kindertuin
Het verloskundig centrum beschikt nu over moderne kraamsuites waar zwangere vrouwen in alle rust en in samenzijn met het gezin de bevalling en kraamperiode beleven. Alle zorg komt naar moeder en kind toe. De kraamsuites zijn van alle gemakken voorzien en warm en sfeervol ingericht, net als thuis. Alle zorg is gericht op het bevorderen van de binding tussen het kind, moeder én vader.

In de toekomst wordt de kinderafdeling uitgebreid met couveusesuites, zodat moeders ten allen tijde bij hun zieke kindje op de kamer kunnen blijven. Verloskundig centrum en de kinderafdeling worden dan samengevoegd, waardoor alle zorg voor kinderen op één plaats samenkomt.

Tussen deze twee afdelingen ligt de toekomstige kindertuin, zodat zieke kindjes in de gelegenheid zijn om toch buiten te spelen of te genieten van een mooi uitzicht.