Nu op de radio: Archipel Love Songs

16 Cursisten pupillenscheidsrechter geslaagd

Foto

Maandagavond 24 januari 2011 zijn er 16 junioren geslaagd voor de cursus pupillenscheidsrechter. De certificaten werden na één theorie avond en één praktijk avond uitgereikt door Hugo Langendoen (cursusleider KNVB). Helaas waren Jorn en Wiljan de tweede avond ziek en konden ze daardoor de cursus niet afronden.

Eerste avond (theorie):
De eerste avond was ervoor om kennis op te doen van de spelregels. Alle cursisten voetballen zelf en dachten alle regels wel te kennen, dit was toch niet zo. Zoals wanneer is de bal echt geheel over de lijn heen*. Verder werden er veel tips en aandachtspunten gegeven over het scheidsrechter zijn op een voetbalveld. Het belangrijkste is toch wel dat je heel duidelijk moet zijn in je houding en gedrag naar de spelers en leiders. De cursusleider legde de spelregels uit en er werden vele voorbeelden aangehaald en situaties nagespeeld. Vooral tussen de scheidsrechter en vervelende leiders en ouders. Maar hiervan zullen deze scheidsrechters toch geen last hebben?

Tweede avond (praktijk)
De tweede avond was gericht om het geleerde in de praktijk te brengen. Er was een wedstrijd tussen E3 en E5, dit was mede de wedstrijd tussen de leiders Smits en Smits. Daarnaast de wedstrijd tussen F3 en F4. En als laatste, met veel dank aan het meedenken van Peter Vervloed een derde wedstrijd op het trainingsveld tussen E1 en E2.

In deze 3 wedstrijden kon elke scheidsrechter 7 tot 10 minuten fluiten, wat nog een hele klus bleek voor velen. Zo was het fluitje af en toe bij de buren te horen, en af en toe alleen voor de scheidsrechter zelf. Maar ondanks dat werd bij de evaluatie van de avond duidelijk dat ze veel hadden geleerd en zin hadden om zaterdags wedstrijdjes te fluiten.

Babet, Chris, Danny, Fabian, Guido, Jasper, Jelle, Jordan, Julian, Lex, Mariska, Max, Richard, Stan, Ti-Jey en Youri gefeliciteerd met het behaalde certificaat! Daarnaast dank voor de zeer goed leidende Hugo Langendoen!

*antwoord op de vraag wanneer is de bal geheel over de lijn is, stel als de lijn een muur is en de bal raakt de muur niet meer. Dan is de bal over de lijn heen en is de bal uit of is het een doelpunt.