Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

2008 druk jaar voor KNRM Station Ouddorp

logoknrmHet jaar 2008 was een druk jaar voor KNRM Station Ouddorp. In totaal waren er 102 acties waarbij 155 personen en 5 honden veilig aan wal werden gebracht. De meeste acties waren op de Grevelingen met 62 stuks en hierna volgde de Noordzee met 34 acties. De drukste periode was in juli en augustus.

Het merendeel van de acties was voor watersporters, zoals zeiljachten, motorboten en surfers. Er was wel een toename van acties voor surfers. Dit waren er afgelopen jaar 32, waarvan de helft kite surfers.

Op 26 april was het Nationale Reddingbootdag en bezochten ongeveer 400 personen station Ouddorp. Op 3 juli was er een grootschalige oefening op het Haringvliet waar ook station Ouddorp aan mee deed. Op 5 juli werd de nieuwe boot van station Ouddorp, de Baron van Lynden, door Drs. Barones van Voerst van Lynden gedoopt en in de vaart genomen. Deze boot heeft inmiddels al 27 acties op haar naam staan. Er wordt nu met twee boten gevaren, één voor de Noordzee en één vanuit het drijvend boothuis voor acties op de Grevelingen.

Ook werd een begin gemaakt met het vergroten van het bemanningsverblijf aan de Stoofweg 1a. De laatste actie betrof het zoeken naar het lichaam van een vermiste matroos van een binnenvaartschip op het Volkerak. Deze persoon werd na enkele dagen zoeken levenloos aangetroffen.