Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

25 Jaar vrijwilligster bij het Rode Kruis verdient een penning

Foto

Op donderdag 12 maart 2009 heeft wethouder Petra 't Hoen van de gemeente Oostfakkee tijdens de jaarvergadering van het Rode Kruis een bronzen gemeentepenning uitgereikt aan mevrouw J. van Rossum-Groothuis. Tevens werd mevrouw Van Rossum-Groothuis uitgeroepen tot 'Vrijwilligster van het jaar'.

Mevrouw Van Rossum-Groothuis is al ruim 25 jaar actief bij meerdere onderdelen van het Rode Kruis. Zo begeleidt zij de bloedbankavonden, geeft zij opleidingen en herhaallessen aan andere vrijwilligers, en is zij de laatste zes jaar voorzitter en penningmeester van het Rode Kruis afdeling Oostflakkee. Op dit moment staan er veranderingen voor de deur. Mevrouw van Rossum-Groothuis gaat verhuizen naar het oosten van het land. Zij stopt dan ook met haar vrijwillige werkzaamheden bij het Rode Kruis, maar heeft aangegeven voorzitter te willen blijven tot de veranderingen binnen het Rode Kruis zijn doorgevoerd. "Het siert mevrouw Van Rossum-Groothuis dat zij, ondanks haar verhuizing, aangegeven heeft voorzitter te willen blijven in deze tijd van veranderingen. Op die manier garandeert zij een soepele overgang voor haar bestuur".

Het bestuur van het Rode Kruis heeft mevrouw Van Rossum-Groothuis voorgedragen voor de titel 'Vrijwilligster van het jaar'. Normaal gesproken vindt de uitreiking hiervan plaats in december, maar het meest geschikte moment om mevrouw Van Rossum-Groothuis in het zonnetje te zetten bleek deze jaarvergadering. De gemeente Oostflakkee heeft zich over de aangedragen motivering van het bestuur gebogen en zij onderschrijft de waardering voor het jarenlange vrijwilligerswerk. Om deze waardering kracht bij te zetten, reikte wethouder Petra 't Hoen op deze avond naast de titel 'Vrijwilligster van het jaar' ook de bronzen gemeentepenning uit.