Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

2500 euro voor Robert Kalkman Foundation

Foto

Zaterdag 14 april 2012 organiseerde Ladies' Circle Goeree-Overflakkee, in samenwerking met Golfclub Roxenisse, alweer voor de dertiende maal haar traditionele golftoernooi voor het goede doel op golfbaan Catharinenburg in Melissant. Maar liefst 53 enthousiaste golfers meldden zich voor deelname van het toernooi, waarbij de wedstrijdvorm 18 holes stableford individueel werd gespeeld.

Het was een mooie dag met sportieve prestaties en geweldig weer. Opbrengsten kwamen deze editie ten goede van de Robert Kalkman Foundation, die kinderen en jongeren helpt, die getroffen zijn door kanker of een andere ernstige ziekte of handicap. Door de bijzondere mogelijkheden, die de golfsport biedt, hoopt de Robert Kalkman Foundation de kwaliteit van hun leven te kunnen verbeteren door meer plezier, ontspanning en afleiding aan te bieden in moeilijke tijden.

Er waren prijzen te winnen in verschillende categorieën, beschikbaar gesteld door vele sponsors. Carola Troost ging er vandoor met de hoofdprijs. Haar 38 behaalde stablefordpunten waren goed voor de wisseltrofee, een diner voor twee bij Brasserie 't Vingerling en een fles rosé van Wijnenwereld. Andere prijswinnaars waren onder andere: Mevrouw Beekhuizen, die met 34 punten de eerste prijs bij de dames won en de heer Brunner, die met 37 punten de eerste prijs bij de heren pakte. Mevrouw Beekhuizen ontving een mooi lits-jumeaux dekbedovertrek van Livin' en een prachtig Ralph Laurenpakket van Hisschemöller. De heer Brunner ging naar huis met een arrangement voor een lang weekend op camping De Grevelingen in Battenoord en een fles overheerlijke rosé van Wijnenwereld. De ‘longest drive', voor de dames gemeten op hole 12 en voor de heren op hole 15, werd gewonnen bij de dames door Thea Verwaal en bij de heren door wederom de heer Brunner. De beste deelnemer op het onderdeel ‘neary', gemeten op hole 4, was Annemiek Tuinstra. De poedelprijs werd gewonnen door mevrouw Brunner. Zij krijgt een gratis golfles van golfleraar Peter Maurits.

Ook de Robert Kalkman Foundation was natuurlijk een winnaar. Robert was zelf naar Melissant gekomen om ook aan het golftoernooi mee te doen. Als echte prof, met handicap nul, was natuurlijk vooraf vastgesteld, dat hij niet zou meedingen naar de prijzen. Achteraf niet voor niets, want met zijn puntenaantal was hij met vlag en wimpel de beste speler van het toernooi. Maar hij ging natuurlijk niet helemaal met lege handen naar huis. Hij nam voor zijn foundation aan het eind van de middag een cheque in ontvangst met de opbrengst van het toernooi: 2500 euro.

Robert Kalkman stevende als jeugdvoetballer bij Feyenoord, waar hij de jongste contractspeler van Nederland was, af op een mooie internationale profcarrière. Toen kreeg hij het bericht dat hij botkanker had in zijn rechterbeen en nog maar zes maanden had te leven. Door een zeer experimentele operatie werd het aangetaste bot vervangen door een binnenwaartse prothese, die zijn been zou behouden, maar zijn voetbalcarrière was voorbij. Vele operaties volgden. ‘Je kunt altijd nog gaan golfen' was het advies van zijn behandelend arts. Eenmaal op de golfbaan gingen zijn frustratie en lotsbestemming wijken en begonnen levenslust en doorzettingsvermogen zijn leven te bepalen. Twee jaar lang doorstond hij chemotherapie en bestralingen. Hij wilde elke keer zo snel mogelijk naar de golfbaan om te oefenen en plezier te hebben. Hierdoor vergat hij de hele wereld, en nog belangrijker, zijn ziekte. Zijn levensvreugde werd sterker en sterker. Samen met golf heeft hij het overleefd. Bovendien werd hij PGA Golf Professional.