Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

2e Prijs fotowedstrijd KNRM valt in Ouddorp

Foto behorende bij 2e Prijs fotowedstrijd KNRM valt in Ouddorp
Foto behorende bij 2e Prijs fotowedstrijd KNRM valt in Ouddorp

Ter gelegenheid van de Nationale Reddingbootdag op 8 mei 2010 werd door de KNRM een fotowedstrijd gehouden. Er waren ruim 400 inzendingen. Een deskundige jury heeft zich over deze beelden gebogen en drie prijzen toegekend.

De 2e prijs, beschikbaar gesteld door Camera.nu, werd gewonnen door Kees Mierop uit Ouddorp. Kees maakt regelmatig foto's voor de beide KNRM stations.

Op donderdag 1 juli 2010 werd in het bemanningsverblijf van KNRM station Ouddorp de prijs overhandigd. Dit gebeurde door de voorzitter van de Plaatselijke Commissie, burgemeester van de Velde. Verder aanwezig waren de schippers van station Ouddorp en Stellendam, enkele leden van de Plaatselijke Commissie, de PR man. Ook de vrouw van Kees, Corrie was aanwezig, en enkele bemanningsleden van station Ouddorp. Na koffie met gebak werd er een korte toespraak gehouden door de burgemeester, die vertelde dat zij trots was dat een KNRM prijs op de kop van het eiland was gevallen. Zij overhandigde Kees zijn prijs, een Canon Pixma MP 490 fotoprinter. Kees was erg blij met zijn prijs en vertelde nog nooit iets te hebben gewonnen. Hierna kreeg de vrouw van Kees een boeket bloemen aangeboden voor de vele keren dat zij Kees tijdens zijn fotograferen heeft moeten missen. Daarna werd er onder het genot van een drankje nog wat nagepraat waarna iedereen huiswaarts keerde.