Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

3000 Euro voor Stichting ALS Nederland

Foto

Zaterdag 25 mei 2013 organiseerde Ladies' Circle Goeree-Overflakkee, in samenwerking met Golfclub Roxenisse, alweer voor de veertiende maal haar traditionele golftoernooi voor het goede doel op golfbaan Catharinenburg in Melissant. Maar liefst 40 enthousiaste golfers meldden zich voor deelname aan het toernooi. Opbrengsten kwamen deze editie ten goede van de Stichting ALS Nederland.

De wedstrijdvorm was niet zoals voorgaande jaren 18 holes stableford individueel, dit keer werd er Texas Scramble Ambrose gespeeld. Hoewel het weer al de hele week te wensen overliet, bleef het tot blijdschap van de organisatie het hele toernooi droog. Er waren mooie prijzen te winnen in verschillende categorieën, beschikbaar gesteld door vele sponsors, waar de Ladies' Circle Goeree-Overflakkee de gulle gevers erg dankbaar voor is.

Winnaars
Flight 5, vier oud-collega's van het bedrijf Neddrill Offschore, Perry en Myra Lugthart, Piet Blaauw en Harrie Zantkuijl, ging er vandoor met de hoofdprijs. Hun 69 behaalde punten waren goed voor de wisseltrofee en vier maal een cheque voor een weekend in bungalowvakantiepark Schouwen en een fles overheerlijke wijn van Wijnenwereld.

De tweede prijs werd gewonnen door flight 4 van de heren Ostensen, Werner en Schouten en mevrouw Drost. Zij ontvingen elk een prachtig pakket van drogisterij Hisschemöller.

Flight 9 van de heren Peverelli, Mijs en de heer en mevrouw Uijlenbroek behaalde 67 punten en zij wonnen daarmee de derde prijs. Elke deelnemer van de flight ontving een prachtige paraplu van de DA drogist en een waardebon voor een lunch bij Werelds In-side.

De 'longest drive', voor de dames gemeten op hole 12 en voor de heren op hole 9, werd gewonnen door Yvonne Uijlenbroek en door Marcus Schouten. De beste deelneemster op het onderdeel 'neary', gemeten op hole 2 voor de dames, was wederom Yvonne Uijlenbroek. Bij de heren werd dit onderdeel gemeten op hole 4 en gewonnen door Ewoud Gebraad. De poedelprijs was voor Merel Luiten. Zij krijgt een gratis golfles van golfleraar Peter Maurits. Tijdens de speciale verloting, waar lootjes voor konden worden gekocht, waren ook nog mooie prijzen te winnen. De heer Ostensen was de gelukkige voor de hoofdprijs, een prachtige golftas beschikbaar gesteld door SOS Sportswear Outdoor Shoes in Ouddorp.

ALS
Ook de Stichting ALS Nederland was een winnaar. Met dit toernooi werd maar liefst 3000 euro opgehaald. ALS is een meedogenloze ziekte, waarbij de zenuwcellen naar de spieren niet langer worden aangestuurd door de hersenen. Spiergroepen sterven daardoor één voor één af, met uiteindelijk de dood tot gevolg. De levensverwachting na de diagnose is drie tot vijf jaar. Wat deze ziekte bijzonder schrijnend maakt, is dat de patiënt op een gegeven moment niet meer in staat is zich te uiten en als het ware gevangen zit in zijn of haar eigen lichaam. Stel je eens voor dat je in gezelschap bent van je familie of vrienden, dat je alles begrijpt en alles hoort, maar niet meer mee kan doen aan de gesprekken om je heen, omdat je simpelweg niet meer in staat bent om je te uiten. ALS is niet te genezen en onomkeerbaar. Onderzoek kan mogelijk een oplossing bieden voor genezing, maar dan moet dat wel gedaan kunnen worden. Door de relatief kleine patiëntgroep is de ziekte voor de farmaceutische industrie niet interessant. Stichting ALS Nederland zet zich daarom in om fondsen te werven voor onderzoek. Ladies' Circle Nederland helpt hier twee jaar bij.