Nu op de radio: Sport Lokaal

91 acties in 2009 voor KNRM Station Stellendam

logoknrmIn 2009 waren er 91 acties voor KNRM Station Stellendam. Dit waren er zes meer dan het jaar ervoor. Bij deze acties werden 219 personen veilig aan wal gebracht. Door de schipper en de bemanning van de Prinses Margriet en de Antoinette werd 67 keer gevaren voor acties op de Noordzee. Voor de reddingboot op het Haringvliet was dit 24 maal.

Voor de visserij werd 14 keer gevaren. Voor kite surfers op de Noordzee was dit 13 maal. De meeste acties voor kite surfers waren bij de Slufter op de Noordzee.

Op 2 mei werd de Nationale Reddingboot dag gehouden. Er waren die dag ongeveer 1500 bezoekers. Op 26 juni was de feestelijke opening van het vernieuwde bemanningsverblijf.

Op 20 augustus waren de geslaagde kantelproeven van de nieuwe reddingboot bij Aluboot in Hindeloopen. In augustus werden na een zoekactie twee stoffelijke overschotten aan wal gebracht. Eind oktober vond de duurtest van de nieuwe reddingboot plaats en was deze te zien op de Thames.

Op 1 november was weer de ontvangst van de trouwe donateurs in Stellendam. Op 7 november werd de nieuwe reddingboot, de Antoinette, feestelijk gedoopt en in gebruik genomen in aanwezigheid van de schenkers en ongeveer 200 genodigden. Behalve de acties waren er de oefeningen en ook de opleidingen en cursussen van de bemanning, onderhoud van de boten en nog veel meer.