Nu op de radio: Archipel bij nacht

Aanhouding inbrekers met hulp bewoners

logopolitieStad aan 't Haringvliet - Politiepersoneel van het district de Eilanden hield vrijdagmiddag 20 maart 2009 twee inbrekers aan. Rond 14:00 uur werd er een inbraak aan de Molendijk gemeld. Gealarmeerde agenten gingen direct naar de betreffende plaats. Met behulp van getuigen werd er een signalement verspeid via SMS-Alert. Ook werd busbedrijf Arriva in kennis gesteld. De verdachten zouden het eiland via de bus kunnen verlaten.

Daarnaast is er een grootschalig buurtonderzoek opgezet. Rond 16:30 uur werd één van de verdachten herkend. De buurtbewoners meldden dit bij de politie. Vervolgens zagen de agenten de 22-jarige man lopen. Na een achtervolging werd hij uiteindelijk aangetroffen onder een geparkeerd staande auto aan de Achterdijk. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Rond 18:45 uur meldde getuigen dat de tweede verdachte bij een bushalte aan de Molendijk zou staan. Er werd contact gezocht met de buschauffeur van de bus die de jongeman inmiddels was opgestapt.  Hierdoor kon ook de tweede verdachte, een 28-jarige man uit Alpen aan den Rijn, aangehouden worden. De gestolen goederen werden aangetroffen op de dijk. De politie onderzoekt of het tweetal in verband gebracht kan worden met meerdere inbraken.

Ook aanmelden voor de SMS-alerts van de politie?
Stuur een SMS-bericht met de tekst PRR (PRR staat voor Politie Rotterdam-Rijnmond) gevolgd door uw postcode en huisnummer naar nummer 8844. Voorbeeld: PRR3012LP30, zonder spaties en zonder een eventuele toevoeging van uw huisnummer. De abonnementsdienst SMS-Alert is gratis, alleen voor het aanmeld-SMS-bericht kan een bedrag van de rekening of belbundel afgeschreven worden. Dit is afhankelijk van uw provider en abonnement.