Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Aanhoudingen na vernielingen Middelharnis

logopolitieMiddelharnis - Vier jongens in leeftijd variërend van 16 tot 19 jaar oud zijn in het weekend van 30 en 31 oktober 2010 aangehouden voor vernielingen. Zondagochtend rond 02:30 uur meldden oplettende burgers dat vier jongens vernielingen pleegden op de Prins Bernhardlaan. Direct stelden agenten een onderzoek in. Op de Doetichemsestraat werden twee verdachten aangetroffen die voldeden aan het signalement. Zij zijn direct aangehouden. Dit waren een 16-jarige jongen uit Middelharnis en een 17-jarige jongen uit Ridderkerk.

Vernielingen
Na een onderzoek in de directe omgeving bleek dat er diverse vernielingen waren gepleegd. Bloempotten waren vernield, tuinmeubelen waren uit tuinen gehaald en in de bosjes gegooid of op geparkeerde voertuigen gezet, te koop borden werden vernield en pompoenen waren stukgegooid. Hierdoor zijn meerdere voertuigen beschadigd.

Aanhoudingen
In de loop van zondag 31 oktober 2010 meldde een 16-jarige jongen uit Sliedrecht zich op het politiebureau. Ook hij had vernielingen gepleegd. De vierde verdachte, een 18-jarige inwoner uit Middelharnis, is zondagmiddag in zijn woning aangehouden.

Melden loont
De politie is trots op de alerte bewoners. Doordat zij direct de politie belden kon het tweetal op heterdaad worden aangehouden. Op het moment dat u getuige bent van vernielingen of verdachte personen ziet, bel dan direct 112.

Aangifte
Voor het onderzoek is het van belang dat de benadeelden aangifte doen. Aangifte kan zowel via internet als op het politiebureau.