Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Actie voor Diekhuus in Middelharnis

Bewoners van Middelharnis en omstreken zijn in actie gekomen voor het behoud van het cultureel centrum Diekhuus. Zoals u eerder heeft kunnen lezen op de Twitter van FlakkeeNieuws wil de gemeente het gebouw verkopen aan een projectontwikkelaar, die er deels commerciële plannen mee heeft. De collega's van RTV Rijnmond maakten een reportage.


Volgens de plannen zullen de huidige gebruikers straks nog maar één dag per week in het Diekhuus terecht kunnen. Op dit moment wordt er wekelijks muziek-, teken- en naailes gegeven en worden er films vertoond. Ook heeft het gebouw een buurthuis-functie voor Middelharnis, waar bewoners in nostalgische sfeer met elkaar kunnen koffiedrinken.

Al zes jaar geleden wil de gemeente het voormalige schoolgebouw verkopen om er winkels in te laten vestigen. Er was toen geen koper voor te vinden. Nu wil wethouder Jan van Doorn de knoop doorhakken. De plannen gaan nu in de richting van een grand café.

De gemeente zal een deel van het gebouw terughuren van de nieuwe eigenaar, maar de culturele functie wordt in elk geval minder, zeggen de bewoners. Op den duur zou de gemeente alle culturele activiteiten ergens anders willen onderbrengen. Daar zijn de gebruikers faliekant tegen.