Nu op de radio: Archipel bij nacht

Acties voor de KNRM

Foto

Zaterdag 3 oktober 2009 om 12:07 uur, tijdens een tocht met de directie van de KNRM, kreeg de bemanning van de reddingboot Neeltje Struijs een alarm voor een jacht in problemen voor Hellevoetsluis. De Neeltje Struijs was net afgemeerd op het station en kon direct vertrekken. Ter plaatse gekomen bleek de Torbay van de Hellevoetse Reddingsbrigade ook al ter plaatse te zijn.

Na kort overleg werd het zeiljacht, de Waterraaf van 10 meter lengte en met 2 personen aan boord, op sleep genomen met de Torbay als stuurboot. Het zeiljacht werd afgemeerd in de jachthaven van Hellevoetsluis.  

Zondag 4 oktober 2009 om 17:45 uur werd de bemanning van de Prinses Margriet door de meldkamer van de Veiligheids Regio Rotterdam Rijnmond gealarmeerd  voor een dolfijn op de Slufter. Deze locatie was eerst niet echt duidelijk zodat de bijboot Popey gelijk werd meegenomen. Het bleek dat het misschien wel op het autostrand van Oostvoorne was. Bij het autostrand aangekomen werd de Popey gelanceerd. Die voer langs het autostrand richting de Slufter. De Prinses Margriet ging verder richting Maasvlakte. Onderweg daarheen kwam de melding dat de dolfijn inmiddels in zee was geholpen door mensen op het strand. De bijboot werd opgeroepen en even later aan boord genomen, waarna de reddingboot terug naar station keerde.

Maandag 5 oktober 2009 om 14:15 uur werd de bemanning van de Baron van Lynden door het Kustwacht Centrum gealarmeerd voor een surfer in problemen ter hoogte van de binnenkant van de Ooster. Het bleek dat er een kite uitrusting in zee was gevonden. Met de reddingboot Baron van Lynden werd richting Brouwersdam gereden, de reddingboot werd daar gelanceerd. De bemanning van het KHV (Kust Hulpverlenings Voertuig) heeft 2 kite surfers aangesproken ter hoogte van strandpaviljoen De Kous. Deze liepen net op het strand. Het bleek dat de kite uitrusting die in zee dreef van hen was. Een andere kite was aangespoeld ter hoogte van de werkhaven van de Brouwersdam. De Baron van Lynden heeft de kite opgevist uit zee, en de KHV heeft de andere kite opgepikt en afgeleverd bij de eigenaren.