Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Advertorial: Beste Keukendetaillist van Nederland in Middelharnis

Foto

Advertorial -  Hij is er nog een beetje emotioneel onder. De titel van Beste Keukenzaak van Nederland van het Jaar 2009 is de waardering van klanten en de collega's uit de keukenbranche hoe Tieleman Keukens zich in de markt plaatst. "Ja, dat is juist het verschil met de vorige twee prijzen die wij wonnen als Beste Keukenzaak van Nederland.

Toen kwam het vooral van de consument, bij deze prestigieuze titel hebben ook de collega's een belangrijke stem", legt Jan Tieleman uit. Tieleman Keukens werd als beste beoordeeld op de criteria als klantvriendelijkheid, gedegen advies, goede service en een eigen montageteam.

Beleving, dat was het uitgangspunt bij het ontwerp van de nieuwe showroom van Tieleman Keukens in Middelharnis. En het beleven van een ‘Dagje Tielemannen' begint al bij het binnentreden, er is een prachtige zithoek waar men rustig de documentatie door kan nemen om zich al een beeld te vormen van wat men te zien krijgt.

Dagje Tielemannen
Met de keus uit ruim 70 keukens kun je bij Tieleman Keukens wel een dag doorbrengen om de juiste keuken uit te zoeken. "Dat is wat ik voor ogen had en ik houd me vast aan deze visie. Je zoekt niet iedere dag een keuken uit en het moet gewoon een dagje Tielemannen worden. Je moet op je gemak kunnen rondkijken, de apparatuur uit proberen en even kunnen overleggen", vertelt Jan Tieleman terwijl hij trots naar de trofee kijkt, die als beloning voor als die inspanningen op zijn bureau staat. In het Tieleman concept is aan het hele gezin gedacht. Terwijl vader en moeder de ruime sortering keukens bekijken, kunnen de kinderen zich vermaken bij de Play Stations,  in de bioscoop en in de speelhoek. Een ‘Dagje Tielemannen' wil zeggen dat je geen oppas hoeft te regelen die er dan ook voor zorgt dat je weer op tijd terug moet zijn.

Ook de waterstraat heeft aantrekkingskracht op de jeugdige bezoekers. Op deze plaats zijn tientallen kranen gemonteerd en wanneer je door de straat loopt, wordt er in de vloer een rivier geprojecteerd waarbij je jezelf door het water hoort lopen. Zelfs de visjes zwemmen door de rivier. Daarnaast is er een 'Living Wall' waarbij de consument zich al even in de gekozen keuken kan zien staan. Maar dat is natuurlijk niet het enige waarvoor men Tieleman Keukens bezoekt. Tieleman Keukens staat al ruim 45 jaar bekend om zijn uitstekende service.

"Wij hebben een enorme verzameling onderdelen van de afgelopen decennia. Hierdoor is het mogelijk ook aan oudere keukens nog reparaties te verrichten of eventueel te renoveren. Het lijkt hier net een museum", zegt een lachende Jan Tieleman "En ook dat is een onderdeel van de Tieleman beleving."

Gedegen advies
Betrouwbaarheid is tegenwoordig een groot goed. "Dat moeten wij hoog houden en dat begint al bij de adviezen van onze verkoopadviseurs. Zij werken de wensen van de klant uit en ontwerpen de keuken, wat uiteindelijk uitmondt in een offerte. Ik zeg altijd tegen mijn adviseurs: Zorg dat de klant je de opdracht gunt. Een keuken kun je overal kopen. En die klant gunt je de opdracht op basis van de afspraken die je nakomt, op basis van de service en de montage. Daarnaast krijgt de klant hét speciaal, op naam gestelde, Tieleman magazine toegezonden met daarin naast de beknopte offerte ook het besproken keukenontwerp."

Een bezoek aan lunchroom InSide, met prachtige binnentuin, maakt het ‘Dagje Tielemannen' compleet.

De nieuwe showroom staat er nu 1 jaar en precies in de maand van het 1-jarig bestaan ontvangt men de titel ‘Beste Keukendetaillist van Nederland'. Jan Tieleman benadrukt dat de prijs vooral toekomt aan zijn zoons, Peter en Martin, en aan het personeel. "Zij hebben er met hun inzet voor gezorgd dat wij deze prijs hebben mogen ontvangen. Het is een vriendenclub en iedereen gaat er voor. Maar toch moeten we scherp blijven en moeten ons blijven realiseren dat onze service, kwaliteit en klantgerichtheid de voornaamste elementen zijn van het succes van ons bedrijf."

Door: Fred Gotzenberger