Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

ANPR-controle N59 en N57

logopolitieOp woensdag 15 februari 2012 tussen 08:00 uur en 16:00 uur heeft de politie van het wijkteam Goeree-Overflakkee in samenwerking met de Verkeersdienst Rotterdam-Rijnmond en de belastingdienst een ANPR-controle gehouden op de N59 te Ooltgensplaat en de N57 te Stellendam.

Bij deze controle zijn er in totaal 1857 auto's gescand. Geen van deze auto's bleek voor te komen in het bestand. Dat is zeer uitzonderlijk, vergelijkbare controles in de Regio-Rijnmond leveren gemiddeld 60 hits op. Verder zijn tijdens de controle een vijftal snelheidsovertreding geconstateerd en bekeurd. Daarnaast zijn er nog zes bekeuringen uitgeschreven voor andere feiten.

ANPR staat voor Automatic number plate recognition. Dit is een systeem waarbij kentekens van voorbij komende voertuigen worden "gelezen". Het kenteken wordt in een computer ingevoerd die vervolgens een bestand doorzoekt naar dit kenteken. In dit bestand worden kentekens ingevoerd van bijvoorbeeld mensen die gezocht worden door de politie vanwege openstaande boetes of van mensen die nog een belastingschuld open hebben staan.