Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Anterieure overeenkomst bouwplan Langeweg Stellendam

Foto

Op maandag 29 oktober 2012 ondertekenden de gemeente Goedereede en aannemingsbedrijf Van den Nieuwendijk uit Stellendam een anterieure overeenkomst. Van den Nieuwendijk wil vijf vrije sectorwoningen, acht starterswoningen en een nieuwe werkplaats realiseren aan de Langeweg in Stellendam.

Aannemingsbedrijf Van den Nieuwendijk ontwikkelde een bouwplan voor vrije sectorwoningen, starterswoningen en een nieuwe werkplaats aan de Langeweg. Er is sprake van vijf vrijstaande woningen. Ook zal er een ontsluiting komen voor de nog te realiseren begraafplaats achter de Langeweg.  

Op 29 oktober 2012 vond de ondertekening van de anterieure overeenkomst plaats. Wethouder Frans Tollenaar, die ruimtelijke ordening in zijn portefeuille heeft, zei hierover: "We constateren dat de startersmarkt nog steeds niet verzadigd is, ook in Stellendam. De behoefte aan starterswoningen blijkt uit de belangstelling tijdens de door de aannemer georganiseerde informatieavond. Ik ben blij dat we hier als gemeente aan kunnen voldoen. Het was veel werk, maar het is een mooi plan geworden!"

De stukken met betrekking tot de ruimtelijke procedure liggen tot en met 2 december 2012 ter inzage. Hierna kan de omgevingsvergunning worden verleend. De verwachting is dat de bouw van de woningen zal starten in het eerste kwartaal van 2013.

Meer informatie over het bouwproject is binnenkort te vinden op de website van de gemeente Goedereede. Bovendien is informatie te verkrijgen bij de heer Motshagen van de gemeente Goedereede. Hij telefonisch bereikbaar op nummer 0187-491500, of per e-mail via imotshagen@goedereede.nl.