Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Anterieure overeenkomst de Vliedberg ondertekend

Foto behorende bij Anterieure overeenkomst de Vliedberg ondertekend
Foto behorende bij Anterieure overeenkomst de Vliedberg ondertekend

Op donderdag 3 maart 2011 ondertekenden de gemeente Goedereede en zorgaanbieder Cura Mare een anterieure overeenkomst. Cura Mare wil het huidige zorgcomplex de Vliedberg in Ouddorp vervangen door nieuwbouw die voldoet aan de eisen van deze tijd. Zorgaanbieder Cura Mare ontwikkelde een plan voor de vervanging van het huidige zorgcomplex de Vliedberg aan het Hogepad te Ouddorp. Dit zorgcentrum voldoet niet meer aan de hedendaagse eisen. De huidige bebouwing maakt in fasen plaats voor nieuwbouw die voldoet aan de eisen van de moderne tijd.

De gehele ontwikkeling maakt deel uit van een nieuw bestemmingsplan. Het ontwerp hiervan lag tot en met 6 februari 2011 ter inzage. Op 24 maart 2011 besluit de gemeenteraad over de vaststelling van het bestemmingsplan. Hiervoor gaf de raadscommissie grondgebiedzaken op 8 maart eerst nog een advies.
Voordat het bestemmingsplan wordt vastgesteld, maken de gemeente en Cura Mare duidelijke financiële afspraken. Deze afspraken liggen vast in de anterieure overeenkomst. Cura Mare verwacht na de zomer te kunnen starten met de bouw van de eerste fase; het nieuwe zorgcomplex. Voorbereidingen vinden al voor de zomervakantie plaats.

Meer informatie over het bouwproject is te vinden op de website van de gemeente Goedereede. Bovendien is informatie te krijgen bij de heer Motshagen van de gemeente Goedereede. Hij telefonisch bereikbaar op nummer 0187-491500, of per e-mail; imotshagen@goedereede.nl.