Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Anterieure overeenkomst Dorpstienden getekend

Op dinsdag 19 juni 2012 ondertekenden de gemeente Goedereede en ontwikkelaar Blijvend Goed een anterieure overeenkomst. Blijvend Goed realiseert aan de huidige Dorpstienden in Ouddorp een nieuwe parkeergarage, een nieuwe supermarkt en woningen. Met deze overeenkomst geven beide partijen aan dat de eerste fase van het project een stap dichterbij is gekomen.

Blijvend Goed ontwikkelde de eerste fase van het plan Dorpstienden. De supermarkt wordt de nieuwe locatie voor Albert Heijn; hieronder komt een parkeergarage. Boven de supermarkt realiseert de ontwikkelaar acht startersappartementen en tien appartementen voor de vrije sector. De gemeente richt de huidige parkeerplaats opnieuw in en maakt een doorsteek van de Weststraat/Dorpsweg naar de parkeerplaats. De eerste fase neemt zij mee in een nieuw bestemmingsplan, waarvan het voorontwerp al ter inzage lag. Het ontwerpbestemmingsplan volgt spoedig. Via onder andere de website van de gemeente volgt informatie over deze procedure. Blijvend Goed wil eind 2012 starten met de bouw van de eerste fase. De tweede fase omvat winkelruimte en woningen; Blijvend Goed werkt deze tweede fase nog verder uit.

Op 19 juni 2012 vond de ondertekening van de intentieovereenkomst plaats. ‘Dit project heeft een lange voorbereiding gehad, maar ik ben zeer tevreden over het resultaat! Ruimtelijk ondergaat het gebied een ware metamorfose in kwaliteit; het is een combinatie van woningbouw, parkeren en winkelverplaatsing. De eerste fase is onderdeel van een integrale aanpak in het opwaarderen van de totale stedenbouwkundige verblijfsomgeving en de uitstraling van Ouddorp als geheel,' aldus wethouder Frans Tollenaar, die ruimtelijke ordening en bouwzaken in zijn portefeuille heeft.

Wethouder Bert Tuk, die economie en toerisme in zijn portefeuille heeft, vult aan: ‘Supermarkt Albert Heijn kan door de verplaatsing aanzienlijk uitbreiden. Dat is positief voor onze inwoners, toeristen en recreanten. Het levert een versterking op van de lokale economie, maar ook een verdere opwaardering van het centrumgebied van Ouddorp, met onze unieke winkelring rondom de kerk.'

Meer informatie over het bouwproject is te vinden op de website van de gemeente Goedereede; www.goedereede.nl en op de projectwebsite; www.nieuwbouw-dorpstienden.nl. Ook is informatie te krijgen bij de heer Motshagen van de gemeente Goedereede. Hij is telefonisch bereikbaar op nummer 0187-491500, of per e-mail; imotshagen@goedereede.nl.