Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Anterieure overeenkomst Ecohotel op de Punt

Op donderdag 30 augustus 2012 ondertekenden de gemeente Goedereede en ontwikkelaar Eco II Projects een anterieure overeenkomst. Eco II Projects realiseert op de Punt aan de Brouwersdam een Ecohotel. Het Ecohotel bestaat uit verblijfsaccommodaties, restaurant- en horecavoorzieningen, een congres-theaterzaal, een welnesscentrum, een vergadercentrum en parkeerplaatsen. Beide partijen geven met deze overeenkomst aan dat de realisatie van het project weer een stap dichterbij gekomen is.

Het Ecohotel gaat zoveel mogelijk op in zijn natuurlijke omgeving en voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen. Het plan bestaat uit verblijfsaccommodaties, restaurant- en horecavoorzieningen, een congres-theaterzaal, een welnesscentrum, een vergadercentrum en parkeerplaatsen. De gehele ontwikkeling maakt deel uit van een nieuw bestemmingsplan, waarvan het voorontwerp al ter inzage lag. Het nieuwe bestemmingsplan volgt spoedig. Via onder andere de website van de gemeente volgt informatie over deze procedure. Eco II Projects wil medio 2013 starten met de bouw.

Op 20 september 2011 vond de ondertekening van de intentieovereenkomst plaats. Wethouder Bert Tuk, die economie en toerisme is zijn portefeuille heeft, zei hierover: "Dit project is een bijzondere parel aan de economische en recreatieve ketting van Goedereede. Het levert een versterking op van de lokale economie. Het wellnesscentrum, de luxe verblijfsaccommodaties en de zorg- en congresvoorzieningen zorgen ervoor dat er ook gasten buiten het hoogseizoen naar de kust komen. In 2014 is dit werkelijkheid en kan iedereen genieten van de prachtige locatie en de luxueuze en tevens duurzame voorzieningen van het Ecohotel. Het strand en de parkeerplaatsen blijven openbaar toegankelijk."

Meer informatie over het bouwproject is te krijgen bij de Erik Roeland van de gemeente Goedereede. Hij is telefonisch bereikbaar op nummer 0187-491500, of per e-mail; eroeland@goedereede.nl.