Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Anterieure overeenkomst Molenkade fase 2

Foto

Op maandag 7 mei 2012 ondertekenden de gemeente Goedereede en aannemersbedrijf Van den Nieuwendijk uit Stellendam een overeenkomst. Van den Nieuwendijk wil zeven starterswoningen realiseren achter de Molenkade in Stellendam. Met de overeenkomst worden nadere afspraken gemaakt over de uitvoering van het project.

Aannemersbedrijf Van den Nieuwendijk ontwikkelde een bouwplan voor woningen achter de Molenkade. Er zijn reeds al acht starterswoningen aan de Molenkade gerealiseerd. In de lijn achter deze starterswoningen worden nogmaals zeven starterswoningen gerealiseerd. Aan de overzijde van de molen staat nog steeds een twee-onder-een-kapwoning gepland.

"Inmiddels zijn we al een tijd bezig met dit project. Eerst had het plan een andere invulling, maar in tijden van marktveranderingen moeten we meeveranderen en meebewegen. We kunnen in de gemeente Goedereede wel spreken van een overbelangstelling voor starterswoningen en dan is het erg fijn dat je daar als gemeente gehoor aan kunt geven. Het is een mooi plan geworden", aldus wethouder Frans Tollenaar, die ruimtelijke ontwikkeling in zijn portefeuille heeft.

Vanaf 14 mei 2012 liggen de stukken in het kader van de te voeren ruimtelijke procedure ter inzage. De gemeente ziet het belang in van de starterswoningen en gaat ervan uit dat de bouw na de zomervakantie kan starten. Voor de verkoop van deze zeven starterswoningen organiseert Van den Nieuwendijk wederom een lotingsprocedure.

Het feit dat je zo snel in een plan kunt schakelen is de kracht van een kleine organisatie met korte lijnen. Ook ben ik erg blij als we starters kunnen helpen met de financiering van hun eerste huis door middel van de starterslening die de gemeente Goedereede aanbiedt", aldus burgemeester Ger van de Velde.

Meer informatie over het bouwproject is te vinden op de website van de gemeente Goedereede. Bovendien is er informatie te verkrijgen bij de heer Motshagen van de gemeente Goedereede. Hij telefonisch bereikbaar op nummer 0187-491500, of per e-mail imotshagen@goedereede.nl.