Nu op de radio: Archipel bij nacht

Aziatisch koken kan nu ook fairtrade

Foto

Fair Trade Original introduceert een gloednieuw assortiment met zes Aziatische kookproducten. Met de twee Woksauzen, de Rode en Groene Curry, de Sweet Chili Saus en de Ketjap Manis maakt iedere liefhebber moeiteloos een originele Aziatische maaltijd. Bijzonder is dat de producten geen smaakversterkers bevatten. Extra ingrediënt is wel: de boeren die de peper, suiker en sojabonen leveren, ontvangen een eerlijke prijs en een ontwikkelingspremie om te investeren in hun toekomst.

Hiermee brengt Fair Trade Original de eerste fairtrade lijn Oosterse producten op de markt.

De Oosterse fairtrade kookproducten zijn zo puur mogelijk en bevatten geen smaakversterkers en - met uitzondering van de Ketjap Manis - geen conserveermiddelen. Waarom smaakversterkers toevoegen als je met pure ingrediënten een authentiek oosters product kunt samenstellen, was het uitgangspunt bij de ontwikkeling van de Aziatische lijn. De producten, geprijsd tussen de € 1,19 en de € 1,59 euro, zijn verkrijgbaar bij Wereldwinkel Goeree-Overflakkee.

Made in Thailand
Fair Trade Original verwacht met haar nieuwe kookproducten liefhebbers van de Aziatische keuken een groot plezier te doen. De aantrekkelijk geprijsde producten zijn heel gemakkelijk in gebruik en geven gerechten direct een heerlijke geur en smaak. De Aziatische kooklijn van Fair Trade Original is van begin tot eind gemaakt in Thailand met grotendeels fairtrade ingrediënten. De twee geselecteerde bedrijven die de producten maken, voldoen aan de kwaliteitseisen voor de export, hebben hart voor hun medewerkers en waren direct geïnteresseerd in het fairtrade concept.

Fairtrade
De suiker, soja en pepers in de verschillende producten zijn afkomstig van boeren die deze volgens de fairtrade principes kunnen verbouwen. Zij werken nu aan het halen van het Fairtrade certificaat, zodat de producten in een later stadium in aanmerking komen voor het Max Havelaar keurmerk. De boeren ontvangen van Fair Trade Original al bij introductie van de nieuwe kooklijn een eerlijke prijs voor de ingrediënten en een ontwikkelingspremie, ook in de periode dat zij nog niet Fairtrade gecertificeerd zijn.

De Wereldwinkel aan het Zandpad 134 is geopend op maandag van 10:00 tot 12:00 uur, dinsdag t/m zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur en vrijdagavond van 17:00 tot 21:00 uur.