Nu op de radio: Archipel bij nacht

Badgasten massaal in de file

Foto behorende bij Badgasten massaal in de file
Foto behorende bij Badgasten massaal in de file

Mede dankzij het mooie weer en het extra lange pinksterweekend wisten vele vakantiegangers en (dag)toeristen de kust van Ouddorp aan Zee te vinden. Veel parkeerterreinen stonden overvol en de strandtenten deden goede zaken. Ook watersporters kwamen aan hun trekken dankzij de redelijke wind.

Op het strand van de Brouwersdam had men door de windrichting te maken met kwallen, de reddingsbrigade behandelde dan ook enkele mensen met kwallenbeten. Verder raakte enkele kinderen hun ouders kwijt (en andersom), maar deze konden telkens vrij snel verenigd worden.

Doordat iedereen maandagmiddag 1 juni 2009 weer huiswaarts keerde, onstonden er lange files op de N57 en de N59. Rond 16:00 uur meldde de ANWB dat de langste file van Nederland gevormd was door badgasten op de N57 tussen Renesse en Stellendam, met een lengte van 15 km. Ook de ANWB had het druk, de wachttijd was opgelopen tot minimaal twee uur. Een voertuig vatte vlam op de N57 nabij de Ouddorpse Haven, maar kon door de inzittenden en politiemensen worden geblust.