Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Bart Klijn naar het Europees Kampioenschap

Foto

Bart Klijn uit Ouddorp is al jaren actief in de motorcross. Als 5-jarige begon hij op zijn PW 50cc. In Zeeland reed hij zijn eerste wedstrijden. Al gauw kreeg hij trainingen van diverse motorcrosstrainers. Enkele jaren geleden reed hij zijn eerste wedstrijden voor het Nederlands Kampioenschap. Op de 65cc grote wielen reed hij al aardig mee maar hij kon zich net niet kwalificeren om mee te mogen doen met het EK. Dit jaar verliep het anders.

In maart 2013 begon het nieuwe seizoen in Heerde met de NK-wedstrijd. Hier had Bart 2 keer bijna kopstart en wist hij boven verwachting goed mee te rijden. Door de uitslagen van deze dag wist hij zich te kwalificeren voor het Open Nederlands Kampioenschap. Dit was geheel onverwachts. Tot grote vreugde van Bart kreeg hij in dezelfde week ook nog eens een uitnodiging van de KNMV-sportcommissie om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap in Heerde. Deze wordt op 6 en 7 april 2013 georganiseerd. Er moest toen snel gehandeld worden om het startnummer aan te passen op de motor en de kleding.

Inmiddels zijn de ONK-wedstrijden in Halle en Oldebroek verreden. Tijdens de training in Halle is Bart hard over de kop gegaan. Maar hij wist zich toch te kwalificeren om de wedstrijd te gaan rijden. Tegen 40 rijders uit diverse landen (o.a. Noorwegen, Estland, Spanje en Denemarken) moest hij het opnemen. Ook in Oldebroek wist hij zich met een groot internationaal deelnemersveld als 5e Nederlander te kwalificeren.

Natuurlijk wordt er hard getraind door Bart en zal hij proberen zo goed mogelijk te presenteren op het aanstaande Europees Kampioenschap. Kijk voor meer nieuws op www.mxouddorp.nl