Nu op de radio: Sport Lokaal

Basisschoolleerlingen winnen gereedschapsquiz

Foto

Robin Beije, van de School met de Bijbel uit Sommelsdijk en Just van de Veken, van KBS de Nobelaar uit Oude Tonge, werden beiden met overtuiging uitgeroepen tot winnaars van de Edudelta gereedschapskennisquiz. Deze werd gehouden tijdens de VMBO dagen van het Edudelta College te Midelharnis door hun afdeling B&W (bouwen en wonen). Naast de winnaarseer wonnen zij een prachtig gereedschapskistje met daarin een set basisgereedschap, vermeerderd met een waardebon van 30 euro om aan persoonlijke gereedschap te besteden.

 Dit  alles werd ter beschikking gesteld door de firma Grinwis uit Stellendam, huisleverancier van de afdeling als het om gereedschappen en bevestigingsartikelen gaat.

Op genoemde VMBO dagen bezochten zo'n 800 basisschoolleerlingen de afdeling Bouwen & Wonen van het Edudelta College voor een eerste orientering op het vervolgonderwijs. Tweehonderd van hen namen aan de quiz deel. Hierin moest men 25 verschillende gereedschappen, die op deze afdeling gebruikt worden, herkennen en benoemen voor gebruik. Robin en Just kwamen hierbij als beste naar voren. Beiden ontvingen afgelopen week uit handen van Cees Nooteboom, als vertegenwoordiger van de firma Grinwis, de bijbehorende prijs. Vooraf was het Edudelta teamleider W. Jongejan en docent R. Aleman die de vaardigheden van deze jonge mensen roemden en hen veel succes wensten met hun studiekeuze en verdere carriere. 
 
Op de foto: 1e rij v.l.n.r.: moeder van de Veken, winnaar Just  van de Veken  (KBS de Nobelaer, Oude Tonge), winnaar Robin Beije met meester de Jong (school met de Bijbel, Sommelsdijk) en vader Beije. Staand v.l.n.r.:  juf Stella en juf Lenie, docent B&W R. Aleman (Edudelta), Cees Noteboom (Grinwis),  teamleider W. Jongejan (Edudelta)  en de moeder van Robin.