Nu op de radio: Archipel bij nacht

BeCare verhoogt veiligheid buurtbewoners Westplaat

Met ingang van 1 september 2009 is er een AED (automatische externe defibrillator) beschikbaar voor de Westplaat bewoners in Sommelsdijk. In het geval van een calamiteit kunnen de bewoners gebruikmaken van de AED op adres Joost van den Vondellaan 30.

Wat is een AED?
Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een compact en makkelijk te bedienen apparaat dat door middel van elektrische schokken het hartritme weer op gang kan helpen (defibrillatie). In combinatie met een snelle alarmering van 112 en directe reanimatie kunnen er dus levens gered worden.

Hoe werkt een AED?
Een AED is met de juiste training makkelijk te bedienen.
Sterker nog: gesproken opdrachten helpen om het apparaat op de juiste manier te gebruiken.

De reden dat BeCare een apparaat ophangt in de eigen buurt is het begin van het bereiken van de eigen doelstelling: Voor iedere inwoner van Goeree-Overflakkee binnen 6 minuten de beschikking over een AED.

BeCare benadert daartoe actief bedrijven, scholen, particulieren, kerken, verenigingen en (para) medici.
Het is inmiddels bewezen dat indien er binnen 6 minuten gestart wordt met reanimatie inclusief gebruik van een AED de overlevingskansen bij een hartstilstand fors toenemen.

Om dit apparaat goed te leren bedienen start BeCare vanaf november 2009 trainingen reanimatie en AED in de gemeente Middelharnis. Op www.becare.nl worden de data bekend gemaakt.

Wat is het ?
In deze training zal de cursist bekwaam gemaakt worden tot reanimeren en het op de juiste wijze gebruiken van de AED bij een reanimatie.

Voor wie?
Deze cursus is bedoeld voor iedereen van 12 jaar of ouder. U ontvangt een reanimatie certificaat. Jaarlijks kan er een herhalingscursus van één bijeenkomst gevolgd worden.

Duur bijeenkomst: 4 uur (herhaling 2,5 uur)
Voor meer informatie: www.becare.nl 
Voor aanmeldingen: basdrenth@becare.nl