Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Beelden brandstichting schip Stellendam in Opsporing Verzocht

logopolitieHet tv-programma Opsporing Verzocht toont dinsdag 8 januari 2013 de beelden van twee mannen die ervan worden verdacht brand te hebben gesticht op een sportvisvaartuig in Stellendam.

In de nacht van zondag 7 op maandag 8 oktober 2012 heeft omstreeks 01:10 uur een brand gewoed op een sportvisvaartuig, genaamd Mijntje Yvonne, in de Deltahaven in Stellendam. Het schip brandde hierdoor volledig uit. De politie gaat uit van brandstichting.

Op het schip heeft de politie meerdere jerrycans gevonden. Een van deze jerrycans had een inhoud van 25 liter en was voorzien van het opschrift 'Wasbenzine Naphte 100/140' en het merk 'Bleko'.

Op camerabeelden van het jachthaventerrein zijn twee mannen te zien die kort voor de brand met jerrycans liepen.

Getuigenoproep
Dinsdag 8 januari 2013 (21:30 uur, Nederland 1) worden de beelden van de twee verdachten getoond in het tv-programma Opsporing Verzocht, evenals de jerrycans die zijn aangetroffen op het schip.

Heeft u informatie over brandstichting? Neemt u dan contact op met de Politie Rotterdam-Rijnmond op 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan ook via M. (Meld Misdaad Anoniem) op 0800-7000.