Nu op de radio: Koffie met...

Bekendmakingen gemeente voortaan elektronisch

De gemeente Goeree-Overflakkee publiceert haar wekelijkse bekendmakingen vanaf 1 januari 2014 elektronisch via de landelijke website www.officielebekendmakingen.nl. De Wet elektronische bekendmaking verplicht gemeenten om per 1 januari 2014 alle algemeen verbindende voorschriften digitaal te publiceren in de vorm van een elektronisch publicatieblad.

De gemeente Goeree-Overflakkee heeft er voor gekozen om naast de wettelijke verplichting per 1 januari 2014 alle officiële bekendmakingen rechtsgeldig digitaal te publiceren. Alle bekendmakingen van de gemeente zijn voortaan op één digitale plek te vinden. Onder gemeentelijke officiële bekendmakingen vallen publicaties van onder meer: vastgestelde verordeningen, besluiten van algemene strekking, omgevingsvergunningen, beleidsregels, ontwerpbesluiten, besluiten en bestemmingsplannen.

Ter inzagelegging
Niet alleen de bekendmaking maar ook de ter inzagelegging van stukken vindt vanaf 1 januari 2014 elektronisch plaats. Wel is het mogelijk om op afspraak bij de gemeente de papieren stukken in te zien. Ook kunt u tegen een (eventuele) vergoeding een afschrift van een besluit ophalen op het gemeentehuis.

Huis-aan-huisblad
In het kader van de dienstverlening heeft de gemeente besloten om de bekendmakingen voor minimaal 1 jaar ook nog in het huis-aan-huisblad (Groot Goeree-Overflakkee) te publiceren. In de loop van 2014 wordt de digitale publicatie van de bekendmakingen geëvalueerd. Aan de hand van de resultaten bekijkt de gemeente of na dat jaar met het wekelijks publiceren in het huis-aan-huisblad wordt doorgegaan.

Via de mail op de hoogte blijven
Geïnteresseerden kunnen via de mail op de hoogte blijven van bepaalde publicaties van de gemeente. Zij kunnen zich via www.overheid.nl aanmelden voor de e-mailservice bekendmakingen. De nieuwsbrief bekendmakingen van de gemeente komt hiermee te vervallen.