Nu op de radio: Koffie met...

Bestemmingsplan Zuidelijke Randweg en Stad aan 't Haringvliet

Het bestemmingsplan Zuidelijke Randweg is geheel door de Provincie Zuid-Holland goedgekeurd en het bestemmingsplan Stad aan 't Haringvliet is op onderdelen goedgekeurd. De gemeente Middelharnis heeft de afgelopen jaren veel tijd geïnvesteerd in het ontwikkelen van beide bestemmingsplannen.

In een bestemmingsplan is aangegeven wat er in een gemeente met de ruimte mag gebeuren. Er wordt bijvoorbeeld bepaald waar winkels, horeca en bedrijven mogen komen en hoe groot gebouwen mogen zijn.

Zuidelijke Randweg
Het bestemmingsplan Zuidelijke Randweg is een voortvloeisel uit de aanleg van de Zuidelijke Randweg en omvat het gebied ten noorden van de in 1997 aangelegde randweg. In het nieuwe bestemmingsplan is de grens van de bebouwde kom verlegd. De Provincie Zuid-Holland heeft dit gebied, als enige gebied op Goeree-Overflakkee, aangewezen voor grootschalige detailhandel. Het gebied heeft daarmee een belangrijke regionale functie. Naast grootschalige detailhandel is er grond bestemd voor maatschappelijke instellingen, twee supermarkten en diverse kantoorgebouwen.

Stad aan 't Haringvliet
De Provincie Zuid-Holland heeft het bestemmingsplan Stad aan 't Haringvliet gedeeltelijk goedgekeurd. Het bestemmingsplan voorziet ten eerste in een actualisatie van de bestemmingsregelingen. De provincie heeft gedeeltelijk de uitbreiding van woningbouw goedgekeurd. Het gebied bij en achter het Koelhuis heeft nu een bestemming gekregen voor woningbouw (circa 23 woningen). Woongoed is eigenaar van het Koelhuis en gaat deze locatie ontwikkelen.

Een ander gedeelte van de uitbreidingsplannen voor woningbouw zijn afgekeurd door de Provincie, omdat dit buiten het streekplancontour ligt. De Provincie werkt op dit moment aan een regionale visie en de gemeente Middelharnis probeert de grenzen van het streekplancontour hierin op te rekken, zodat woningbouw in de toekomst alsnog mogelijk wordt.