Nu op de radio: Sport Lokaal

Bezienswaardigheden zichtbaar via Layar

Foto

Het rijke en gevarieerde aanbod aan bezienswaardigheden van de Zuid-Hollandse eilanden is door de  Regio VVV Zuid-Hollandse eilanden gebundeld in de layar 'VVV Z-H eilanden'. Met deze layar kan een bezoeker direct op zijn smartphone zien welke attracties en bezienswaardigheden zich in zijn nabije omgeving bevinden, inclusief praktische informatie zoals openingstijden en de route er naartoe.

Hoe werkt de layar?
Op de smartphone dient het programma Layar geïnstalleerd te zijn (te downloaden via de App Store of Market). Binnen Layar kan de 'VVV Z-H eilanden-layer' vervolgens gratis gedownload worden. Bij het openen hiervan kan de gebruiker direct op zijn smartphone zien wat er in zijn directe omgeving te vinden is aan hotels, bed & breakfasts, musea, attracties en andere bezienswaardigheden. Dit kan getoond worden op een kaart, maar ook in cameramodus.

Praktische informatie
Door een locatie aan te klikken worden niet alleen het adres en de contactgegevens getoond, maar ook aanvullende gegevens zoals openingstijden, faciliteiten en zelfs links naar beoordelingen van consumenten. Via de knop 'take me there' wordt een routekaart getoond naar de gekozen locatie. Hiermee laat deze layar de bezoeker bijzondere plekken in de regio ontdekken.

VVV Databank
De gegevens uit de layar komen rechtstreeks uit de Toeristische Databank Zuid-Holland, de databank die dagelijks wordt geupdate door de medewerksters van de Regio VVV. Toeristisch-recreatieve bedrijven kunnen ook zelf direct hun gegevens updaten in deze databank. Daarmee blijft deze layar up-to-date informatie geven over de bezienswaardigheden van de Zuid-Hollandse eilanden.

Landbouw & Visserij verleden Middelharnis/Sommelsdijk
De Layar biedt zeer veel mogelijkheden voor het ontsluiten van informatie. Bij gebruik in Middelharnis en Sommelsdijk krijgt men, naast de toeristisch/recreatieve informatie, ook een groot aantal mooie foto's van het Landbouw & Visserij verleden te zien. Deze zijn, inclusief beschrijving, in samenwerking met het Streekarchief, samengesteld. Gezamenlijk vormen deze foto's een mooie wandeling door de twee dorpen.