Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Bijna 400 lopers liepen eerste Tulpenwandeltocht

Zaterdag 21 april 2012 vond rond Middelharnis de eerste Tulpenwandeltocht plaats door polders en over dijken. Hoewel de weersomstandigheden niet al te best waren verschenen bijna 400 wandelaars aan de start bij MSV&AV Flakkee in Middelharnis. De opbrengst van het evenement komt geheel ten goede aan twee goede doelen. Dit zijn de Voedselbank Goeree-Overflakkee en de Moedige Moeders Goeree-Overflakkee.

In het kader van de opening van de Nationale sportweek in de gemeente Middelharnis loste wethouder Wieringa om negen uur het startschot en wenste de lopers veel wandelplezier toe. Hij werd daarbij gadegeslagen door vertegenwoordigers van de besturen van de twee goede doelen.

De deelnemers konden kiezen uit drie routes: 7, 10 en 25 kilometer. Bijna de helft van de wandelaars koos voor de langste route, waarbij ze een kleurrijk palet van bloeiende tulpenvelden en prachtige natuur voorgeschoteld kregen. Op de Kaai in Stad aan 't Haringvliet werden de wandelaars van deze afstand enthousiast begroet door de inwoners van deze dorpskern. Gezamenlijk werd een stikzaklunch gebruikt. Vooral de uitgedeelde pannenkoeken vielen in de smaak. De wandelaars van de kortere afstanden kregen minder tulpen voorgeschoteld, maar de fraaie natuur met onder andere een nest jonge zwanen vergoedde veel. Onderweg werden de deelnemers gastvrij ontvangen bij enkele horecagelegenheden langs de route, die tevens dienst deden als stempelpost.

Na afloop ontving de organisatie verschillende tips voor een volgende editie. Veel natgeregende wandelaars reageerden daarbij zeer enthousiast. Zelfs van wandelaars, die al lang op Goeree-Overflakkee wonen, werd gehoord dat ze met deze wandeltocht op plaatsen hadden gewandeld waar ze nog nooit geweest waren. Op korte termijn wordt de Tulpenwandeltocht geëvalueerd en half april 2013 volgt de 2e editie. De organisatie is dankbaar dat zoveel vrijwilligers, sponsors en instellingen meegewerkt hebben om met deze wandeltocht Middelharnis op een brede manier te promoten. Een speciaal woord van dank gaat daarbij uit naar MSV&AV Flakkee, de gemeente Middelharnis en het Waterschap Hollandse Delta.

Medio mei 2012 wordt de opbrengst van de Tulpenwandeltocht tijdens een pers- en sponsormoment overhandigd aan de besturen van de goede doelen in De Doele te Sommelsdijk.