Nu op de radio: Archipel bij nacht

Bijstandsuitkering voortaan via de Sociale Verzekeringsbank

Foto

De gemeenten Goedereede, Dirksland en Middelharnis en de Sociale Verzekeringsbank gaan samenwerken. De partijen ondertekenden op donderdagochtend 13 november 2008 een samenwerkingsovereenkomst. Als gevolg hiervan ontvangen de inwoners van de drie gemeenten die 65 jaar of ouder zijn vanaf 1 januari 2009 hun bijstandsuitkering via de Sociale Verzekeringsbank (SVB).

De 65-plussers ontvangen voortaan hun totale inkomen, AOW plus aanvullende bijstand of volledige bijstandsuitkering, via één instantie. Hierdoor krijgen ze één bedrag op hun rekening gestort en hoeven ze wijzigingen nog maar één keer door te geven. Namelijk aan de Sociale Verzekeringsbank en niet meer aan de gemeente.

Bijzondere bijstand
Alleen de (aanvullende) uitkering voor levensonderhoud wordt overgedragen aan de SVB. Voor bijzondere bijstand en minimaregelingen kunnen 65-plussers zoals altijd bij het zorgloket van de gemeente terecht.

Informerende brief
Alle klanten van wie de bijstandsuitkering wordt overgedragen aan de SVB krijgen een informerende brief met alle details van de overdracht.

De gemeente Oostflakkee is nog geen samenwerkingsovereenkomst met de SVB aangegaan. Er zijn in de gemeente Oostflakkee namelijk (nog) geen uitkeringsgerechtigden in de leeftijdscategorie 65+, die een beroep willen doen op aanvullende bijstand.