Nu op de radio: Archipel bij nacht

Bijzondere chocoladeletter in de Wereldwinkel

Wereldwinkel Goeree-Overflakkee verkoopt dit jaar de eerste chocoladeletter voor iedereen. Met de ‘&' van Fair Trade Original is er nu een letter die geschikt is voor de hele familie en vriendenkring én voor uw aardige buurvrouw. Op de verpakking kunt u een persoonlijke boodschap schrijven. Met de nieuwe letter maakt u bovendien meerdere mensen blij. Ook de cacao- en suikerboeren in Afrika en Latijns-Amerika worden er beter van.

Zoet & soms stout
‘Voor Bram & Lisa', ‘Van Sint & Piet', ‘Veel liefs & een kus'. De chocoladel&tter is voor iedereen en elke keer weer anders. Door er een persoonlijke boodschap aan te geven, zijn de mogelijkheden eindeloos. Verras een neefje dat ‘zoet & soms stout is', wens je schoonouders ‘een fijne Sinterklaas & Kerst' of bedank je beste vriendin die door ‘dik & dun' voor je klaarstaat.

Niemand wordt vergeten
De &, of ampersand werd vroeger beschouwd als de 27e letter uit het Latijnse alfabet maar is in de vergetelheid geraakt. Door deze letter te herintroduceren, laat Fair Trade Original zien dat niemand wordt vergeten. Als u deze letter koopt, worden de cacao- en suikerboeren in Afrika en Latijns-Amerika daar beter van. Zij kunnen rekenen op eerlijke handelsvoorwaarden en een ontwikkelingspremie. Boeren beslissen zelf mee waaraan deze premie wordt besteed, bijvoorbeeld aan de versterking van hun organisatie, landbouwtrainingen of de aanleg van elektriciteit in het dorp.

Eerlijk genieten
De chocoladeletter is gemaakt van romige melkchocolade en draagt het Max Havelaar keurmerk. Dat past dus helemaal bij een heerlijk avondje. Sint & Piet delen deze letter daarom met extra veel plezier uit.

Fairtrade
De Wereldwinkel is dé Fairtrade cadeauwinkel van Nederland. Met de verkoop van Fairtrade producten investeert de Wereldwinkel in een leefbare wereld voor iedereen. Elk product uit het assortiment is met zorg en volgens Fairtrade criteria geproduceerd en ingekocht. Ondernemers in ontwikkelingslanden krijgen op deze manier toegang tot de Europese markt en daarmee de kans een beter bestaan op te bouwen. De 12.500 vrijwilligers in 375 Wereldwinkels maken hiermee duidelijk dat het in de wereld ook anders kan. Dat armoede wél bestreden kan worden. Koop je een cadeau in één van deze winkels, dan draag je daaraan bij.

De Wereldwinkel aan het Zandpad 134 is geopend op maandag van 10:00-12:00 uur, dinsdag t/m zaterdag van 10:00-17:00 uur en vrijdagavond van 17:00-21:00 uur.