Nu op de radio: Archipel in de ochtend

Binnenkort start het 5e Flakkeese zwemloopcircuit

Evenals de voorgaande vier seizoenen organiseert de triatlonafdeling van zwemvereniging 'De Gooye' in de periode januari t/m april 2009 een aantal zwemlopen.

In 2008 namen ruim 40 enthousiastelingen deel, dus ook voor de komende editie rekenen de organisatoren op een grote belangstelling. Het concept van het evenement heeft zich inmiddels bewezen: in een gemoedelijke sfeer sportief bezig zijn, waarbij overigens het wedstrijdelement wel belangrijk blijft.

De af te leggen afstanden zijn 500 meter zwemmen, direct gevolgd door 5 kilometer hardlopen. De wedstrijden worden gehouden op de zaterdagen 31 januari, 7 maart en 11 april 2009. Het zwemonderdeel vindt plaats in het zwembad van Sportcomplex 'De Gooye' in Dirksland en het hardlopen op een verkeersarm parcours over de polderwegen in de directe nabijheid van het sportcomplex. Het aanvangstijdstip voor alle drie de zwemlopen is morgens om 07:30 uur.  

Waarom een circuit? Er worden drie identieke wedstrijden gehouden. Wie aan twee van de drie zwemlopen meedoet, wordt automatisch opgenomen in de totaalscore voor het eindklassement. Doe je alle wedstrijden mee dan worden de twee beste resultaten opgenomen in de eindklassering. De wedstrijden staan niet alleen open voor deelnemers die beide disciplines individueel afleggen. Ook deelname in duo verband, waarbij één deelnemer zwemt en de partnerdeelnemer het looponderdeel voor zijn/haar rekening neemt, is mogelijk.

Vanwege de kredietcrisis is het inschrijfgeld verlaagd tot 2,00 euro per deelnemer per wedstrijd, te betalen op de dag van de wedstrijd. Iedere deelnemer krijgt na elke wedstrijd een consumptiebon en een 'Flakkees winterbroodje' van originele samenstelling. Voor de nummers 1, 2 en 3 van het persoonlijke eindklassement en voor de nummers 1, 2 en 3 van de duo's zijn er prijzen. Inschrijving is mogelijk tot 12:00 uur op de dag voorafgaand aan elke wedstrijd. De wedstrijden hebben een 'open' karakter, dus iedereen kan inschrijven. Meedoen of inlichtingen? Neem dan contact op met Piet Bal (piet.bal@online.nl of 0187-485571).