Nu op de radio: Archipel bij nacht

Blauwwieren in wateren Oostflakkee

In de wateren aan de zuidkant en oostkant van Oostflakkee zijn op donderdag 21 augustus 2008 blauwwieren geconstateerd. Blauwwieren kunnen maag- en darmklachten veroorzaken. Ook hoofdpijn, koorts en irritatie van de huid, ogen en oren kunnen het gevolg zijn van aanraking met de blauwwieren.

De provincie Zuid-Holland heeft dan ook een zwemverbod ingesteld voor de zwemlocaties aan de Krammer en het Volkerak. Hier wordt met borden aangegeven dat zwemmen verboden is.

Ook in de haven van Oude-Tonge is blauwwier aangetroffen. Dit is echter geen zwemlocatie en dus permanent verboden om in te zwemmen. Aan de noordkant van de gemeente Oostflakkee, in het Haringvliet, is het nog steeds veilig om te zwemmen. Op www.zuid-holland.nl/zwemwater is te zien op welke plaatsen er nog meer veilig gezwommen kan worden. Daarnaast is er op deze website informatie te vinden over zwemlocaties en blauwwieren. Voor vragen kunt u bellen naar de zwemwatertelefoon, telefoonnummer 070-4417550 of mailen naar zwemwater@pzh.nl.