Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Blusgroep Melissant Flakkees kampioen 2013

Foto

Op zaterdag 5 oktober 2013 werd de jaarlijkse Flakkeese brandweerwedstrijd georganiseerd in Nieuwe-Tonge. De blusgroep aldaar had een behoorlijk gecompliceerd scenario gecreëerd waar de verschillende blusploegen van Goeree-OverFlakkee hun tanden op stuk konden bijten. De blusgroep van Melissant ging er met de eerste prijs vandoor.

De eenheden werden in eerste instantie gealarmeerd voor een kleine hulpverlening wegvervoer. Ter plaatse aangekomen werden zij geconfronteerd met een aanrijding waarbij twee personenwagens en een tankwagen betrokken waren. Het motorcompartiment van de laatste wagen was in brand gevlogen. De bestuurder bevond zich nog in de wagen. De prioriteit lag bij het redden van het slachtoffer waarna de motorbrand kon worden geblust.

Tijdens deze inzet kwam een bewoner van het op het terrein gelegen woonhuis in paniek aanrennen om te melden dat in de keuken de frituurpan vlam had gevat en er nog vier mensen boven in het pand zaten. Voor de bevelvoerders een punt van schakelen. Na het blussen van het vuur en het veiligstellen van de vluchtweg konden de slachtoffers worden gered.

Aan het eind van een enerverende dag waarop de diverse ploegen deze inzet op verschillende manieren hadden aangepakt mochten de brandweerdirecteur, mevrouw van Daalen, en de burgemeester, mevrouw Grootenboer-Dubbelman, de uitslag bekend maken en de prijzen uitreiken.

De uitslag:

  1. Blusgroep Melissant
  2. Blusgroep Oude-Tonge
  3. Blusgroep Middelharnis
  4. Blusgroep Dirksland
  5. Blusgroep Ouddorp
  6. Blusgroep Goedereede
  7. Blusgroep Stellendam
  8. Blusgroep Sommelsdijk
  9. Blusgroep Herkingen
  10. Blusgroep Ooltgensplaat