Nu op de radio: Songs & Stories

Bosseschool op SEEF

Foto

De Bosseschool in Middelharnis ontving medio april 2010 het SEEF verkeersveiligheidslabel uit handen van wethouder van Doorn. SEEF staat voor een goede aanpak van verkeersveiligheid en verkeerseducatie aan kinderen in de basisschoolleeftijd. De Bosseschool is hiermee de eerste basisschool op Goeree-Overflakkee die het label mocht ontvangen.

Wat wordt hieronder verstaan?

  • Dat de wegen veilig zijn ingericht, ook voor kinderen, zeker op de school-thuisroutes en rondom de scholen.
  • Dat kinderen in elk schooljaar regelmatig eigentijdse verkeerseducatie krijgen, zowel theoretische als praktische.
  • Dat scholen en ouders onderling contact hebben over dit onderwerp, en ook echt samenwerken aan de veiligheid van de kinderen in het verkeer.
Een school op SEEF is een school, die zich op al deze punten actief inzet.

De bedenkers van het programma SCHOOL op SEEF en al hun partners werken samen om scholen en ouders te ondersteunen bij hun activiteiten op het gebied van SCHOOL op SEEF. 

SCHOOL op SEEF en certificering 
Een school die aan verkeersveiligheid en verkeerseducatie wil werken kan opteren voor een certificaat of verkeersveiligheidslabel. Klik hier voor meer informatie daarover. Het certificaat of label is een manier waarop de school binnen de eigen muren maar ook naar buiten kan laten zien dat ze verkeersveiligheid en educatie toejuicht en actief ter hand neemt.