Nu op de radio: Archipel bij nacht

Bouman GGZ opent spreekuur op Goeree-Overflakkee

Bouman GGZ opent op Goeree-Overflakkee een wekelijks spreekuur voor mensen die kampen met problemen met verslavende middelen. Het 'Spreekuur Flakkee' in Sommelsdijk is bedoeld voor iedereen die worstelt met vragen over alcohol, drugs, medicijngebruik of gokken.

Maar je kunt er ook terecht als je denkt dat iemand in je nabije omgeving er problemen van ondervindt. Bouman GGZ biedt spreekuurbezoekers deskundig advies, specialistische hulp en eventueel een behandelingstraject op maat.

Wethouder Wesdorp van de gemeente Middelharnis en Sjef Czyzewski, voorzitter van de raad van bestuur van Bouman GGZ, verrichten op donderdag 19 maart 2009 om 12:45 uur de openingshandeling. Aansluitend is een inloopmiddag voor gasten, betrokkenen, belangstellenden en omwonenden georganiseerd.

De problematiek van drugs- en drankgebruik speelt al jaren op het Zuid-Hollandse eiland en neemt vooral onder jongeren nog steeds toe. Zorgfaciliteiten voor de geestelijke gezondheid en voor specialistische verslavingszorg in het bijzonder zijn er beperkt.

Vanaf 19 maart 2009 zijn in Sommelsdijk iedere woensdagmiddag van 12:00 to 17:00 uur professionele zorgverleners beschikbaar om (desgewenst anoniem) vragen te beantwoorden en deskundige oplossingen te bieden. Het spreekuur heeft plaats in het pand van de Pameijer Stichting aan de Oostdijk 49. Deze instelling voor mensen met een verstandelijke of psychische beperking biedt de zorgverleners van Bouman GGZ ruimte om op die locatie bezoekers te ontvangen. Spreekuur Flakkee komt mede tot stand dankzij een bijdrage van de gemeentelijke projectgroep 'Het Geheim van Goeree'. Die projectgroep houdt zich bezig met de preventie van overmatig alcohol- en drugsgebruik door jongeren en volwassenen.

Programma donderdag 19 maart 2009:
12:15 uur inloop 
12:45 uur officiële openingshandeling
12:50 uur Toespraken wethouder A. Wesdorp, bestuurslid S. Czyzewski, behandelaar Han van der Wagt
13:30 uur Open huis
17:00 uur Sluiting