Nu op de radio: De late avond

Bouwvergunning verleend Welgelegen in Ouddorp

Onlangs legde de gemeente Goedereede het bestemmingsplan Welgelegen Ouddorp ter inzage. Tegen het plan dienden enkele omwonenden beroep in. De Raad van State verleende de gemeente desondanks de mogelijkheid om met de uitvoering van het bouwplan te starten. De gemeente Goedereede verstrekte daarom de bouwvergunning voor de eerste fase van het project.

De Raad van State besloot dat de gemeente niet hoeft te wachten tot de ingediende beroepen zijn behandeld. Op 29 juni 2010 verleende de gemeente Goedereede daarom de bouwvergunning voor de start van de eerste fase van het bouwplan. Welgelegen ligt tussen de Havenweg, de Waterweg, de Bosweg en het Smalle Einde in Ouddorp. Het plan voorziet in 113 koop- en huurwoningen. Het gaat hierbij om starterswoningen, rijwoningen, vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen.

Het bouwrijp maken van de locatie is begin oktober 2010 klaar. Hoewel er nog het nodige moet gebeuren, hopen de gemeente en de woningbouwvereniging zo snel mogelijk daarna te kunnen starten met de bouw van de eerste fase.

Meer informatie over het bouwproject is te vinden op de website van de gemeente Goedereede. Bovendien is informatie te verkrijgen bij de heer Motshagen van de gemeente Goedereede. Hij telefonisch bereikbaar op nummer 0187-491500, of per e-mail; imotshagen@goedereede.nl.