Nu op de radio: Archipel bij nacht

Brand in restaurant Ouddorp (update)

Foto behorende bij Brand in restaurant Ouddorp (update)
Foto behorende bij Brand in restaurant Ouddorp (update)
Foto behorende bij Brand in restaurant Ouddorp (update)

In de nacht van donderdag 6 op vrijdag 7 september 2012 is er brand uitgebroken in een restaurant aan de Molenweg in Ouddorp. De brandweer werd hiervoor rond 01:30 uur opgeroepen. In eerste instantie werd er een brandweerwagen naar de brand gestuurd maar later werd opgeschaald naar middelbrand zodat ook een tweede wagen hulp kwam bieden.

Ter plaatse waren geen vlammen te zien maar wel veel rookontwikkeling uit de keuken van het restaurant. Toen de brand uitbrak waren er geen mensen in het restaurant aanwezig.

Rond 03:30 uur werd het sein brandmeester gegeven maar de brandweer was pas rond 08:30 uur terug op de kazerne. Het restaurant is ingericht in een Country Western stijl en dat betekend dat er veel hout in verwerkt is. De brandweer moest gaan breken om zo het eventueel verscholen smeulende materiaal te bereiken. Toen binnen alles gecontroleerd en goed nat gemaakt was en de temperatuur en CO-gehalte nog steeds niet wilden zakken is besloten het dak open te maken. Even later bleek dat boven aan de nok over de volle lengte van het pand de dakplaten aan weerszijden ook al voor een deel waren weggebrand. Na dit afgeblust te hebben waren de brandweerlieden pas echt klaar en was het inmiddels bijna 08:30 uur.

Over de oorzaak is (nog) niets bekend. De schade loopt in de tienduizenden euro's.