Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Brandstofdiefstallen op Goeree-Overflakkee

De laatste tijd zijn er veel meldingen van brandstofdiefstallen op Goeree-Overflakkee. Het gaat hierbij vaak om gelegenheidsdiefstallen.

Bij personenauto's worden de tankdoppen niet altijd goed afgesloten. Ook zijn er auto's die nog geen afsluitbare tankdop hebben. Dit is voor dieven een uitgelezen kans om de brandstof uit de auto's te halen. Sluit uw tankdop daarom goed af, of laat een afsluitbare tankdop installeren. Zo kan diefstal worden voorkomen.

Dieven maken ook vaak gebruik van het feit dat chauffeurs de vrachtwagen op stille plaatsen buiten de woonkern parkeren. Op dit soort plaatsen wordt ook veel brandstof gestolen. Aan vrachtwagenchauffeurs is het advies als volgt:

  • Parkeer de vrachtwagen indien mogelijk op eigen terrein;
  • Parkeer op bedrijventerreinen die 's nachts afgesloten worden en waar bewaking aanwezig is;
  • Voorzie de bedrijfswagen van een diesel beveiligingssysteem. Een dergelijk systeem is eenvoudig te monteren en slaat alarm zodra het brandstofpeil in de tank ongebruikelijk snel daalt. Als dat gebeurt, slaat het apparaat alarm, bijvoorbeeld via de waarschuwingslichten, de claxon, de luchthoorn of door een sms-bericht te sturen.

Het verzoek aan alle inwoners is om oren en ogen goed open te houden. Ziet u iets verdachts? Of merkt u iets vreemds op? Bel dan naar 0900-8844. Betrapt u een dief op heterdaad? Onderneem dan niet zelf actie, maar bel 112.