Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Brochure Beleef Goeree-Overflakkee!

Foto

Beleef het platteland, beleef Goeree-Overflakkee! Dat is de titel van de nieuwe brochure die vanaf deze week bij de VVV-kantoren Ouddorp aan Zee en Zuid-Hollandse Eilanden te Middelharnis te koop is. In de brochure staat de landbouw op Goeree-Overflakkee centraal. De landbouw bepaalt in sterke mate hoe het landschap er uit ziet.

Dit was in het verleden zo, maar ook vandaag de dag en dit zal in de toekomst zo blijven. Landbouw is meer dan alleen producten verbouwen of het houden van vee. In de brochure wordt verteld over de ontwikkelingen door de eeuwen heen en komt u meer te weten over de verschillende typen boerderijen.

In de brochure staan namelijk ook 25 bedrijfspresentaties. En dit zijn niet zo maar bedrijven. Maar bedrijven die u op een andere manier kennis laten maken met de regio. Variërend van een boerencamping, winkel, theetuin tot zorgboerderij. Proef de streekeigen producten, zoals kaas, eieren, fruit, groenten en aardappelen. Sommige bedrijven openen op afspraak voor u de deuren om een kijkje achter de schermen te nemen of bieden u een bijzonder overnachtingsadres. Kortom op het platteland van Goeree-Overflakkee is genoeg te beleven en te proeven.

Bij de brochure hoort ook een overzichtskaart. Hierop zijn de bedrijven makkelijk terug te vinden. De meeste bedrijven zijn goed te bereiken met de fiets. De nummers van de knooppunten zijn dan ook op de kaart ingetekend. Met een bezoekje aan een van deze bedrijven, kunt u uw fietstocht een extra dimensie geven.

De brochure is voor 1,50 euro te koop bij de VVV-kantoren in Ouddorp en Middelharnis. Tot en met 30 juni 2009 is de brochure bij aanschaf van de FIKS-kaart van het fietsroutenetwerk gratis. Hij is ook verkrijgbaar bij de deelnemende bedrijven.

De Agrarische Natuurvereniging 'In Goede Aarde', LTO-Noord, afdeling Goeree-Overflakkee en Sociëteit Rethorica hebben de nodige informatie aangeleverd. De brochure is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: 'Europa investeert in zijn platteland', Leader en het ISGO.

Het project is uitgevoerd in het kader van de gebiedsgerichte aanpak Goeree-Overflakkee. Onder coördinatie van het ISGO wordt in samenwerking met gemeenten, waterschap en vele (maatschappelijke) organisaties projecten uitgevoerd. Projecten op het gebied van recreatie, toerisme, landschap, cultuurhistorie en duurzame landbouw. Voor meer informatie over de gebiedsgerichte aanpak kunt u contact opnemen met Anne Marijke Elema, projectcoördinator bij het ISGO, tel: 0187-488124 of ame.elema@isgo.nl