Nu op de radio: Ons Eiland, Altijd Dichtbij

Burendag 2010 groot succes in de gemeente Middelharnis

Op zaterdag 25 september 2010 vond de 5e editie van de Burendag plaats. Het thema was een goed idee voor de buurt. Veel buren in de gemeente Middelharnis dienden bij het Oranjefonds een aanvraag in van maximaal € 500 euro voor de uitvoering van hun idee tijdens Burendag. Alle aanvragen zijn door het Oranjefonds gehonoreerd.

Op burendag zijn veel van die initiatieven uitgevoerd. In Nieuwe-Tonge is door de model-bouwvereniging Flakkee een vaardag met modelboten georganiseerd. Aan de Kerkring vond een viswedstrijd voor de jeugd plaats. De ouders van de deelnemers dronken samen met andere buren een kopje koffie en hielden een maaltijd stuif in.

Opfleuren
Het pleintje achter de Frank van Borselenstraat, de Hertog Jan van Beierenlaan en de Lauwerijnstraat in Nieuwe-Tonge, dat eerder door de woningbouwvereniging Woongoed Flakkee werd opgehoogd en opnieuw bestraat, werd onder het genot van een kopje koffie opgefleurd met bloembakken. De bewoners van de Tuunstee vierden, onder het genot van een kopje koffie, dat hun aanvraag voor het plaatsen van een bankje voor hun complex door het Oranje Fonds is gehonoreerd. Het bankje komt er met extra giften van Woongoed Flakkee en de gemeente Middelharnis.

In het Diekhuus vond op Burendag een burenlunch en rommelmarkt plaats. Door inwoners van de Leeuwerikstraat en de Dorpsweg in Sommelsdijk werden aanvragen ingediend om hun pleintje leefbaarder te maken. In overleg met de gemeente wordt bekeken hoe hieraan invulling gegeven kan worden. Tevens werd door de bedrijfsleider van de plaatselijke supermarkt Albert Heijn een brainstormsessie gehouden met buurtbewoners waar leuke ideeën uit voort kwamen.