Nu op de radio: Archipel bij nacht

Burendag in de gemeente Middelharnis: Koppen bij elkaar

Op zaterdag 24 september 2011 vindt alweer de 6e editie van Burendag plaats. Burendag is elk jaar een groot nationaal feest. In 2010 deden in heel Nederland maar liefst 1 miljoen mensen mee. Samen ondernamen zij allerlei activiteiten die de buurt leuker maakten en hen nader tot elkaar brachten. Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt elk jaar op de 4e zaterdag in september gevierd.

Het thema van burendag is dit jaar: 'koppen bij elkaar en verzin samen met de buurt een goed idee voor burendag'. Buren kunnen voor de uitvoering van hun idee op en rond Burendag (23, 24 en 25 september) een bijdrage tot € 500,- aanvragen bij het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds heeft in totaal 1,5 miljoen euro beschikbaar. Naast een financiële bijdrage krijgen buren een feestpakket. Ideeën kunnen tot uiterlijk vrijdag 3 september 2011 worden aangemeld op www.burendag.nl.

Idee aanmelden?
In de gemeente Middelharnis is de afgelopen drie jaar burendag gevierd. Alle aanvragen van actieve buren werden gehonoreerd, zij kregen voor hun idee het maximale bedrag van het Oranje Fonds. Wilt u uw idee aanmelden? Kijk voor meer informatie en voor het aanmeldformulier op www.burendag.nl.